diumenge, 28 de maig del 2023

LLARGMETRATGE: "Infiesto" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt15789492/

DURADA: 95 minuts i mig (Crèdits: 5 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 60 (sobre 100).

MILLOR:
- Les instal·lacions del Pozu Samuño, ubicades en el conceyu asturià de Llangréu, on transcorre l'enfrontament final entre la Castro i el Profeta, encarnats per l'Iria del Río i l'Antonio Buíl, respectivament; diu l'actriu que va haver de baixar a una profunditat de 600 metres sota terra per fer l'escena.

PITJOR:
- Els intercanvis de trets sense solta ni volta dels policies amb els sectaris, tant el del Profeta com el d'El Demonio, aquest darrer, interpretat pel José Manuel Poga.

NOTES:
1. Infiesto, que en asturià s'anomena L'Infiestu, derivat del llatí infectum (en català, "infecció"), és una vila del conceyu de Piloña, en el Principáu d'Asturies.
2. El rodatge es va portar a terme al llarg de 7 setmanes, des d'octubre de 2021, en indrets d'Astúries, com el mateix L'Infiestu, Ayer, Boal, La Pereda, Llángreu, Llanera, Llanes, Mieres, Puao, Roíles, Samartín del Rei Aurelio i Xixón, i de Galícia, com l'Ermida de Santo Amaro de Seoane, a Forcarei, l'Hospital San Rafael d'A Coruña, Ferrol i Paderne.
3. En Patxi Amezcua, el director, menciona com a fonts d'inspiració productes com la sèrie del 2014 creada pel Nicholas Austin Pizzolatto, "True Detective", i la pel·lícula del 1995 dirigida pel David Fincher, "Se7en".

COMENTARI: Trobo que la història pot catalogar-se com bastant ordinària. Però l'atmosfera de suspens està ben construïda gràcies a uns personatges força potents i uns escenaris prou genuïns. Quelcom que m'ha fet molta mandra ha estat la referència a la pandèmia de la COVID-19, encara que aporti aquest component apocalíptic que pugui arribar a justificar d'alguna manera el fanatisme dels malfactors. De fet, crec que era innecessari anunciar amb títols el transcurs dels dies de confinament. Malgrat això, ha estat de fàcil consum; solvent.

EN UN MOT: Oportunista.

PAÍS:           ESPANYA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!