dijous, 20 d’abril del 2023

SÈRIE: "Slow Horses - Temporada 1a" (Des de l'1 fins el 29 d'abril de 2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt5875444/episodes?season=1

DURADA: 284 minuts (Crèdits: 11 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 67 (sobre 100).

MILLOR:
- L'estona que el Hassan Ahmed, encarnat en l'Antonio Aakeel, fa comèdia en la furgoneta dels segrestadors.

PITJOR:
- El personatge del Curly, interpretat pel Brian Vernel, esdevé una caricatura.

NOTES:
1. Abans dels crèdits del primer episodi, "Failure's Contagious", apareix el rètol "In memory of Kal Biggins, a much loved friend and colleague"; abans dels del darrer, "Follies", es mostra un avançament de la següent temporada.
2. S'inspira en la col·lecció de novel·les, "The Slough House series", desenvolupada pel Mick Herron entre 2010 i 2022.
3. El 2 de desembre de 2022, va estrenar-se la segona temporada, anomenada "Dead Lions", també, de 6 capítols, que va concloure's el 30 de desembre del mateix any; s'esperen la tercera i la quarta, basades en els lliuraments literaris "Real Tigers" i "Spook Street", publicats el 2016 i el 2017, respectivament.

COMENTARI: Prou que m'ha entretingut! Passa bé. Potser, el final s'allarga una mica massa enllestint assumptes secundaris pendents, quan el segrest és resolt i la tensió, esvaïda. Però, en Gary Oldman i la Kristin Scott Thomas, que s'encarreguen dels papers del Jackson Lamb i la Diana Taverner, l'un i l'altra, encara són capaços d'aguantar el tipus i sortir-se'n decentment del compromís malgrat el xantatge de pa sucat amb oli que s'encreuen. Expedients de paper i fotografia analògica? Quina llufa, noi! Que sóm al segle passat? Igual que la trampa que li paren al River Cartwright, el Jack Lowden. Que no hi ha enregistraments de les converses de la pràctica per demostrar de qui és l'error que el desterra? Apa, ves! Pel que fa a l'actuació, he de dir que la Sophie Okonedo, que fa d'Ingrid Tearney, m'ha grinyolat molt; no acaba d'encaixar en el personatge de comandament. En fi, malauradament, penso que, en casos de clavegueres estatals (com en molts d'altres), la realitat supera la ficció. De manera que em queda la sensació de simplicitat, d'ingenuïtat argumental.

EN UN MOT: Tripijoc.

PAÍS:           GB, EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!