dimecres, 12 d’abril del 2023

LLARGMETRATGE: "Guillermo del Toro's Pinocchio" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt1488589/

DURADA: 117 minuts (Crèdits: 8 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 78 (sobre 100).

MILLOR:
- La banda sonora de l'Alexandre Desplat; diu que tots els instruments de les sessions d'enregistrament eren de fusta.

PITJOR:
- Els rifles de pintura i les granades de confeti de The Elite Military Project for Special Patriotic Youth.

NOTES:
1. Al principi dels títols de crèdit, surt el Sebastian J. Cricket, a qui posa veu l'Ewan McGregor, cantant i ballant "Better Tomorrows", la cançó composta per l'Alexandre Desplat i el Roeban Katz; al final de les lletres, apareix el rètol "TO MY FATHER AND MOTHER".
2. S'inspira en l'obra del Carlo Collodi, "Le avventure di Pinocchio. Storia di un burattino", publicada en forma de sèrie entre 1881 i 1882, i les il·lustracions d'en Gris Grimly.
3. A partir d'un pressupost de 35 milions de dòlars, va recaptar-ne'n més de 108; va enregistrar-se entre gener del 2020 i l'estiu del 2022.
4. Li va ser atorgat el Golden Globe Award for Best Animated Feature Film en la 80a edició dels premis; i, en la 95a edició dels guardons de l'Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), la distinció de Best Animated Feature Film.

COMENTARI: Una altra revisió de Pinocchio? Buf, quina mandra! Però, bé, en primer lloc, és stop-motion que, sempre, em ve de gust mirar. I, en segon, l'Ewan McGregor o la Cate Blanchett, a aquestes altures, no es vincularan a un projecte de merda, oi? (dels altres actors del doblatge no dic res perquè o no els conec o els he vist participar en castanyes). Doncs, amb els matisos de context i els ajustaments proposats pels guionistes, el mateix Guillermo del Toro i el Patrick McHale, he de confessar que m'ha agradat prou. I, malgrat que els ninots no m'entusiasmen gaire, l'animació em sembla excel·lent. A més, la incorporació de números musicals fa passar l'estona de manera molt àgil. Molt millor del que m'esperava.

EN UN MOT: Caprici.

PAÍS:           EUA, MÈXIC.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!