diumenge, 29 de març del 2020

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Kurt Cobain: Montage of Heck" (2015)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: https://www.imdb.com/title/tt4229236/
Nota SUBJECTIVA: 60 (sobre 100).
Revisió: No el tornaré a veure.
Millor: Les anècdotes relacionades amb la banda, com la que explica el Krist Novoselic sobre la primera ressenya rebuda pel grup.
Pitjor: Els enregistraments casolans que no aporten res; en especial, un tros en el que se sent "And I Love Her", de The Beatles, que resulta, fins i tot, desagradable.
Curiositat: Molt del material sonor recollit en el documental es va publicar en l'àlbum "Montage of Heck: The Home Recordings". També, es va llançar un llibre recopilatori amb captures de les animacions que apareixen a la pel·lícula, transcripció de les entrevistes, fotografies i obres del Cobain que no eren incloses al film. El director, en Brett Morgen, va començar a desenvolupar-lo cap el 2007 quan la vídua de l'artista, la Courtney Love, li ho va suggerir.

Comentari:
Calia un filtre més fi. Així com veiem metratge o rètols de concerts primerencs de la formació que fan certa gràcia també trobem un munt de gargots, llistes i esbossos que no tenen cap mena d'interès (o, potser, el tenen però només pels devots del personatge, entre els que no em compto). Aprecio les entrevistes als involucrats; les animacions són boniques. Curiós com un paio amb l'autoestima tant baixa (diria, curt de gambals) va assolir tal fama i èxit. Sobrecarregat.

Perdoneu per la meva ignorància!