dimarts, 31 de març del 2020

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Star Wars: The Rise of Skywalker" (2019)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa:  https://www.imdb.com/title/tt2527338/
Nota SUBJECTIVA: 85 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: La seqüència a la lluna del sistema Endor, on la Rey, encarnada en la Daisy Ridley, visualitza el seu costat sith i, després, lluita contra el Kylo Ren, en la pell de l'Adam Driver. Les dimensions paral·leles.
Pitjor: La ridícula proposta suïcida del Palpatine a la seva néta.
Curiositat: Tercer lliurament de la trilogia seqüela, precedit per "The Force Awakens", del 2015, i "The Last Jedi", del 2017, alhora que episodi novè, el darrer de la saga "Skywalker" de la franquícia "Star Wars". L'aparició pòstuma fent de la Leia Organa de la Carrie Fisher, traspassada el 2016, fou possible gràcies a la utilització de metratge inèdit de "The Force Awakens". Recaptà 1.074 milions de dòlars sobre un pressupost de 275 milions. En John Boyega, que interpreta el Finn, es va descuidar una còpia del guió a l'hotel, la qual es va posar a la venda per unes 65 lliures a la plataforma eBay. El títol de treball era "TrIXie". A Dubai i Singapur, va retallar-se un pla en el que dues dones es fan un petó als llavis.

Comentari:
M'entusiasmava que, amb aquesta peça darrera, es posés fi (d'una puta vegada) a la trilogia de trilogies. És per això que m'he empassat de bon grat el que m'han ofert i he gaudit de les més de dues hores (142 minuts, oficialment) d'espectacle i emoció. No obstant, fins i tot jo, sense ser un afeccionat gaire immers en l'univers d'aquesta sèrie, trobo uns quants aspectes que grinyolen; com la fragilitat final de la comunitat sith, per exemple. Però, què collons, tu! El missatge és positiu, l'amor converteix el dolent en màrtir i tots contents. També, li perdono la malaptesa estúpida de concloure amb un corol·lari tant patètic, fent que la protagonista es bategi com a Rey Skywalker. En fi, ha estat un plaer (... i fins la propera, clar). Esplèndida.

Perdoneu per la meva ignorància!