diumenge, 15 de març del 2020

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Ad Astra" (2019)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: https://www.imdb.com/title/tt2935510/
Nota SUBJECTIVA: 68 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: La imatge, els escenaris, els efectes.
Pitjor: Les habitacions de confort. El trajecte de tornada al Cepheus a través dels asteroides de Neptú amb només una planxa de protecció. Les instal·lacions de Mart.
Curiositat: El títol significa "cap als estels", en llatí, i sovint s'utilitza per referir-se a la dita "Per Ardua Ad Astra", és a dir, "A través de les adversitats cap als estels". El rodatge principal es va portar a terme en 60 dies però, desprès de les projeccions de prova inicials desfavorables, s'optà per tornar a filmar algun material; cosa que va incrementar el pressupost de 80 a 87,5 milions de dòlars. Finalment, la recaptació superà els 130 milions de dòlars.

Comentari:
La proposta em sembla prou sòlida tant pel plantejament, la trama del vell obsessionat amb una missió fracassada, com en el seu desenvolupament, les peripècies a les que s'enfronta el comandant Roy McBride, interpretat pel Brad Pitt, per resoldre de manera airosa l'assumpte. I, a més, resulta agradable de contemplar; un espectacle, com la majoria de pel·lícules sobre l'espai. Ferma.

Perdoneu per la meva ignorància!