diumenge, 8 de març del 2020

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Gisaengchung" (2019)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: https://www.imdb.com/title/tt6751668/
Nota SUBJECTIVA: 60 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: El pla zenital del carrer durant la inundació. La repulsió que provoca la Jang Hye-jin, fent de la Kim Chung-sook.
Pitjor: L'estupidesa final de l'alfabet morse.
Curiositat: En anglès, el títol és "Parasite". Filmada en setanta-set dies. En la 92a cerimònia dels premis de l'Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), li van ser atorgats els guardons a la millor pel·lícula, al millor director, en Bong Joon-ho, al millor guió original i a la millor presentació internacional. També li va ser atorgada per unanimitat la Palme d'or al Festival de Cannes.

Comentari:
La presentació, prou bé; fins i tot, inclou algun toc còmic com el moment de la fumigació. El plantejament, interessant; amb, més o menys, bona voluntat s'accepta i engresca. El problema arriba cap a la meitat amb el gir argumental del búnquer que, en teoria, ha de sacsejar l'espectador i es converteix en una ximpleria. I, de fet, té força potencial, però el desenvolupament no acaba d'estar a l'alçada de les expectatives. He de reconèixer l'habilitat dels actors per suscitar fàstic i menyspreu. No obstant, la sensació global és de premissa mal aprofitada perquè ni té gaire comèdia, ni suspens, ni terror, ni sang i fetge. Al final m'he desconnectat d'avorriment. Malaguanyada.

Perdoneu per la meva ignorància!