dilluns, 23 de març del 2020

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Take the Ball Pass the Ball: The Making of the Greatest Team in the World" (2018)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: https://www.imdb.com/title/tt9135854/
Nota SUBJECTIVA: 67 (sobre 100).
Revisió: No calia haver-lo vist.
Millor: Anècdotes inèdites (per mi), com la d'en Chyhrynskyi contra l'Osasuna que conta l'Henry, o la de la primera trobada tècnica del Víctor Valdés amb el Guardiola.
Pitjor: No crec que s'entengui veritablement la trajectòria d'aquell equip amb el que es mostra i s'explica.
Curiositat: Dividit en sis episodis. Basat en el llibre del Graham Hunter titulat "Barça: The making of the greatest team in the world". Un cop començats els títols de crèdit, apareix el Pep Guardiola en la que és la darrera entrevista del documental. Pressupost de 750.000 dòlars.

Comentari:
Des del punt de vista d'un culer mitjà, resulta bastant redundant alhora que insuficient. És més, hi ha capítols que queden molt per sota de la dimensió del subjecte que tracten, com el dedicat al Messi, òbviament. També confirma, per les declaracions recollides, la meva antipatia cap a personatges com Samuel Eto'o, per bé que li reconec els seus mèrits futbolístics. En altres circumstàncies el meu vessant barcelonista, tribuner, escriuria "Prou! No cal recordar constantment aquella etapa. Si una cosa té el futbol és que mai no s'atura". Però és que ara mateix sí que s'ha aturat mercès al COVID-19. Malgrat la suspensió actual de l'activitat del club per l'estat d'alerta, no em ve gens de gust continuar mirant a un passat tant recent i, a la vegada, tant llunyà. M'estimo més gaudir o patir el moment present... o de l'esdevenidor. Complementari.

Perdoneu per la meva ignorància!