dissabte, 17 de juny del 2023

LLARGMETRATGE: "Body Heat" (1981)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0082089/

DURADA: 113 minuts (Crèdits: 2 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 58 (sobre 100).

MILLOR:
- L'escena que culmina amb la primera fornicació de la Matty Tyler Walker amb el Ned Racine, els papers a càrrec de la Kathleen Turner i el William Hurt, respectivament; especialment, el moment de la trencadissa del finestral.

PITJOR:
- Em grinyola bastant el complot de la femme fatale i l'intercanvi d'identitats amb l'amiga, la Mary Ann Simpson, interpretada per la Kimberly Jo Zimmer.

NOTES:
1. S'inspira en el clàssic de 1944, "Double Indemnity", dirigit pel Billy Wilder.
2. A partir d'un pressupost de 9 milions de dòlars, va recaptar-ne'n 24.
3. El rodatge es va portar a terme durant la tardor de 1980, fonamentalment, a indrets de l'estat nord-americà de Florida, com Lake Worth, Hypoluxo o Hollywood.
4. En George Lucas va avalar el Lawrence Kasdan, el director i guionista, davant el cap de The Ladd Company, l'Alan Walbridge Ladd Junior.

COMENTARI: Trobo que queda ben retratat el personatge del Ned Racine, professional negligent i individu prou neci per esdevenir la víctima propícia d'una vampiressa. La protagonista, als seus 26 anyets, aleshores, se'n surt de manera suficientment eficaç. Malgrat no seria la meva preferida entre les actrius de l'època pel que fa a l'atractiu físic irresistible, l'aprovo. També, m'han semblat força genuïnes les suades dels actors; a pesar que durant l'enregistrament, al mes de novembre, la calor de Florida, en qualsevol cas, no devia ser tant intensa com es representa. En algun lloc, he llegit que havien de mastegar glaçons abans d'escometre els diàlegs per evitar exhalar baf, per la baixa temperatura ambiental en la que procedien. La pega és que només em crec el vessant eròtic de la història; les bombes, les estratègies legals i la resta de tripijocs em semblen solucions massa barroeres. En fi, calia veure-la; era un títol que tenia pendent.

EN UN MOT: Febrada.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!