dimecres, 7 de juny del 2023

SÈRIE: "Deo geullori - Part 2a" (10 de març de 2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt21344706/episodes?season=1

DURADA: 436 minuts i mig (Crèdits: 25 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 49 (sobre 100).

MILLOR:
- La repulsió extrema i instantània que aconsegueix provocar la Park Ji-ah amb la seva interpretació de la Jung Mi-hee, la mare desequilibrada de la protagonista.

PITJOR:
- Els crits i els xiscles histèrics dels personatges, especialment els de la Park Yeon-jin, els de la Lee Sa-ra, i els del Jeon Jae-joon, encarnats per la Lim Ji-yeon, la Kim Hieora i el Park Sung-hoon, respectivament; no semblen adults.

NOTES:
1. El títol internacional és "The Glory".
2. La part 1a, també, de 8 episodis, va estrenar-se el 30 de desembre de 2022.
3. La sèrie va enregistrar-se entre gener i agost de 2022 en indrets de Nonsan, Chuncheon, Jingeon-eup, Seül, Paju, Seongnam, Cheongju, Incheon, Gimpo, Goyang, Uijeongbu, Yangju i Gangneung, a Corea del Sud.

COMENTARI: Millora un pèl respecte la part 1a, bàsicament, perquè es van tancant assumptes i això desperta cert interès. Però, d'igual manera, em grinyolen massa aspectes del relat per prendre-me'l gaire seriosament. Em sobta, doncs, que hom pugui qualificar l'espectacle de deliciós o, fins i tot, de sòlid, com he llegit en algun lloc per la xarxa. No ho sé, noi, no he viscut mai a la península coreana. Potser, es tracta d'un tema cultural, d'allà, el gust per tal nivell de ridiculesa i estupidesa. Com és que la dona, la Moon Dong-eun, el paper de la Song Hye-kyo, es torna tant adinerada en 18 anys a base de sous de feines de merda? Ha de ser molt llesta, la paia... No em quadra massa. I, per començar, com és que aquest grup d'adolescents van al mateix institut, essent d'estrats socials, aparentment, tant diferents? En fi, ara, no em vull posar exquisit amb la premissa. La qüestió és que serveix per denunciar l'assetjament i la violència de gènere. Tant de bo serveixi per alguna cosa en aquest aspecte. A més, per ser una mica equànime, la Kim Eun-sook, la guionista, escriu alguna rèplica prou enginyosa, com aquella del doctor Joo Yeo-jeong, encarnat pel Lee Do-hyun, quan li diu al Kang Yeong-cheon, interpretat pel Lee Moo-saeng, l'assassí del seu pare, el qual apel·la al codi deontològic dels metges vers els seus pacients, que a ell li aplicaria el dels veterinaris perquè és un animal. Res... En resum, que em sap greu haver perdut 13 hores amb aquesta història.

EN UN MOT: Fems.

PAÍS:           COREA DEL SUD.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!