divendres, 23 de juny del 2023

LLARGMETRATGE: "I Love Trouble" (1948)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0040457/

DURADA: 94 minuts i mig (Crèdits: menys d'1 minut, al principi).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 48 (sobre 100).

MILLOR:
- La maniobra de distracció que s'empesca el detectiu un cop sedat fent veure que ha fugit per la finestra quan, en realitat, s'amaga sota el llit vençut per la droga.

PITJOR:
- La fatxenderia de l'Stuart Bailey, el paper a càrrec del Franchot Tone, i l'efecte harem que es desplega al seu voltant amb la Norma Shannon, la Jane Breeger, la Boots Nestor, la Hazel Bixby i la senyora Johnson, interpretades per la Janet Blair, la Janis Carter, l'Adele Jergens, la Glenda Farrell i la Lynn Merrick, respectivament.

NOTES:
1. Està basada en la novel·la del 1946, "The Double Take", escrita pel mateix guionista, en Roy Huggins.
2. El rodatge es va portar a terme entre maig i juny de 1947 a indrets de l'estat nord-americà de Califòrnia, com Los Angeles, Hollywood o Santa Monica.
3. Es va convertir en una obra de domini públic quan la Columbia va fallar a l'hora de renovar els drets d'autor.
4. El personatge protagonista, l'Stuart Bailey, seria aprofitat per l'autor, el Roy Huggins, en la sèrie que va crear en 1958, "77 Sunset Strip".

COMENTARI: Se m'ha fet molt feixuc, seguir el fanfarró d'un costat a l'altre, amb els canvis de nom i la resta de bajanades d'uns i dels altres. Fa la impressió que intenta col·locar frases lapidàries en cada escena. Quin plom! Només m'he despertat una mica durant l'allisada que li fumen, a l'investigador arrogant; massa breu pel meu gust, ves. Al final, em sembla un complot absurd i estúpid; no m'ha interessat gens. Res, una pèrdua de temps. Ja entenc perquè no van preocupar-se de retenir el copyright.

EN UN MOT: Antipàtica.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!