dimarts, 13 de juny del 2023

SÈRIE: "Echoes - Temporada 1a" (19 d'agost de 2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt14954498/episodes?season=1

DURADA: 315 minuts (Crèdits: 11 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 49 (sobre 100).

MILLOR:
- L'esforç de la Michelle Monaghan a l'hora d'interpretar les bessones, la Leni i la Gina McCleary.

PITJOR:
- L'absurditat d'algunes justificacions, com la de la suplantació arran de l'accident de la germana gran, la Claudia McCleary, encarnada per l'Ali Stroker, d'adulta, i la Lucy Hammond, de nena.

NOTES:
1. Consta de 7 capítols que es titulen "Home", "Birthday", "Party", "Body", "Gina", "Fire" i "Falls".
2. Amb els crèdits del darrer lliurament, sona la cançó composta per l'Irving Berlin, "Sisters", pertanyent a la banda sonora de la pel·lícula del 1954 dirigida pel Michael Curtiz, "White Christmas".
3. La Vanessa Gazy, la creadora, va empescar-se la idea en 2014 durant la seva participació en el programa Artist-In-Residence del Bundanon Trust; posteriorment, en 2017, va presentar-la amb el títol d'"Id" en forma de proposta al "Smart Like A Girl: Roar", una iniciativa literària d'Screen Australia i Endemol Shine Australia.

COMENTARI: El cinquè episodi és l'únic que no se m'ha fet farragós; més que res, perquè va per feina i explica coses diligentment. La resta m'ha semblat drama sense solta ni volta, en trossets. Crec que, en aquest cas, la fragmentació de la informació i la palla no li fan cap favor a la història. Hi ha una pila d'aspectes que grinyolen. Un exemple, el fil de la Meg, el personatge de l'Alise Willis, aterra de manera un tant forçada. Un altre, la connivència que suggereixen, al final, del Charlie Davenport, el paper del Daniel Sunjata, frega la burla. Vull pensar que es tracta de poca traça. És a dir, la premissa em resultava engrescadora i, segurament, amb un altre plantejament més pràctic i coherent, tot plegat m'hauria fascinat, com ho fan la Madison i la Victoria Abbott, les bessones que encarnen l'època adolescent de les protagonistes. Però, tal com ens serveixen la trama, m'ha avorrit bastant.

EN UN MOT: Malforjada.

PAÍS:           AUSTRÀLIA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!