dijous, 1 de juny del 2023

SÈRIE: "Deo geullori - Part 1a" (30 de desembre de 2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt21344706/episodes?season=1

DURADA: 384 minuts i mig (Crèdits: 25 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 40 (sobre 100).

MILLOR:
- El moment en el que la Song Hye-kyo, que fa de la Moon Dong-eun, es despulla davant del Lee Do-hyun, que passa pel Joo Yeo-jeong.

PITJOR:
- La manca de reacció dels professors quan el seu col·lega, el Kim Jong-moon, interpretat pel Park Yoon-hee, li fum bufetades a la protagonista, de jove, encarnada per la Jung Ji-so; i la mort d'aquest tutor a mans del seu fill, 18 anys més tard.

NOTES:
1. El títol internacional és "The Glory".
2. Va estrenar-se la 2a part, també, de 8 episodis, el 10 de març de 2023.
3. La Kim Eun-sook, la guionista, justificà el títol explicant en una entrevista que la sèrie relata la història d'algú que vol recuperar la dignitat, l'honor i la glòria que li van arrabassar en convertir-la en víctima de l'assetjament.
4. Alguns aspectes exhibits es basen en un cas d'assetjament real ocorregut en 2006 en una escola femenina de la ciutat sud-coreana de Cheongju https://time.com/6261820/the-glory-netflix-true-story/ el qual implicava 3 mosses que van martiritzar una companya de classe al llarg de 20 dies, inclús, agredint-la amb un arrissador de cabell.

COMENTARI: Em molesten bastant aquesta mena de personatges d'extrems, els roïns fins arribar a la caricatura de mal gust, com la Joo Yeo-jeong, que encarna la Lee Do-hyun, o el Jeon Jae-joon, a qui presta cos el Park Sung-hoon, i els patètics de pena, com la Kang Hyeon-nam, el paper a càrrec de la Yeom Hye-ran. Això els ho he vist practicar sovint als coreans en les seves produccions. Dec escollir fatal... Després, em costa molt d'assumir la premissa. No el maltractament, obviament, sinó l'acarnissament continuat impune. Per no parlar de l'absurd complot elaborat a llarg termini per la màrtir. Ei, tothom la recolza, des de la infermera de l'institut, encarnada en la Jeon Soo-ah, fins el cirurgià enamorat, el Joo Yeo-jeong, a càrrec del Lee Do-hyun. Tanta empatia em fa cagar! En fi, no l'hauria d'haver començat. Ara he de veure la resolució... Quina mandra!

EN UN MOT: Odiosa.

PAÍS:           COREA DEL SUD.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!