diumenge, 25 de juny del 2023

SÈRIE: "Space Force - Temporada 1a" (29 de maig de 2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt9612516/episodes?season=1

DURADA: 316 minuts i mig (Crèdits: 19 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 58 (sobre 100).

MILLOR:
- L'autoparòdia i la constatació del declivi propi davant d'altres potències com l’Índia o la República Popular de la Xina.

PITJOR:
- El cinquè capítol, per ordinari, i el vuitè, per carrincló.

NOTES:
1. Els títols dels 10 capítols són "The Launch", "Save Epsilon 6!", "Mark and Mallory Go to Washington", "Lunar Habitat", "Space Flag", "The Spy", "Edison Jaymes", "Conjugal Visit", "It's Good to Be Back on the Moon" i "Proportionate Response".
2. Abans dels crèdits del primer episodi, apareix la dedicatòria, "In loving memory of Fred Willard", per l'actor que va morir el 15 de maig de 2020.
3. El gruix del rodatge es va portar a terme des de l'1 d'octubre de 2019 fins el 10 de gener de 2020 en indrets de l'estat nord-americà de Califòrnia, com el campus de la California State University, Dominguez Hills, o els Raleigh Studios de Hollywood.
4. Va estrenar-se'n una segona temporada integrada per 7 capítols addicionals el 18 de febrer de 2022.

COMENTARI: M'esperava una comèdia més pura, més divertida, sense elements dramàtics, com el de la dona empresonada, la Maggie, o el de la filla adolescent conflictiva, l'Erin, interpretades per la Lisa Kudrow i la Diana Silvers, respectivament. M'han fet nosa, la veritat. Per cert, l'estratègia de no explicar el motiu de l'encarcerament de l'esposa fa tota la fila d'excusa (diu que l'actriu va enregistrar totes les seves línies en 5 dies). M'ha sobrat, també, la demagògia i el punt de pedanteria, per exemple, en el 3r lliurament. Clar que, per altra banda, d'aquest mateix episodi, en recordo un dels gags acceptables; el moment "Tap-tap!" durant la compareixença del Mark Naird, el personatge de l'Steve Carell, davant del United States House Committee on Armed Services precedit per l'al·lusió a un Drinking Bird Syndrome fictici. No sé. M'ha decebut, en general, malgrat que està ben produïda. És impressió meva o el John Malkovich, que aquí encarna el doctor Adrian Mallory, ha quedat encasellat en aquest tipus de registre arrogant?

EN UN MOT: Híbrida.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!