dimecres, 21 de juny del 2023

LLARGMETRATGE: "Tetris" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt12758060/

DURADA: 118 minuts (Crèdits: 6 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 69 (sobre 100).

MILLOR:
- La fila de russa que fa la Sofya Lebedeva encarnant la Sasha; va néixer a la ciutat d'Óbninsk de la província russa de Kaluga el 14 de desembre de 1993.

PITJOR:
- El paper galdós del Valentin Trifonov, cap corrupte del Ministeri d'Afers Exteriors de la Unió Soviètica, interpretat per l'Igor Grabuzov, en la fugida final.

NOTES:
1. Abans dels títols de crèdit surten unes fotografies amb els rètols "Henk and Alexey went on to form the Tetris Company", "Robert Stein continued licensing games. He never got over losing Tetris", "Robert Maxwell stole $900 million from his companies' pension funds and had debts exceeding $5 billion, resulting in the collapse of his media empire", "After Robert Maxwell's mysterious death, Kevin Maxwell was arrested in connection with his father's pension theft and declared bankruptcy", "He was later acquitted of the fraud charges for which he stood trial", "In 2014 Henk appointed his daughter Maya as the new CEO of Tetris" i "With over half a billion copies sold, it continues to be one of the most popular games of all time"; al començament de les lletres, s'acompanyen amb peces de Tetris caient i, quan es presenta l'elenc principal, aquestes, porten retrats dels actors en un dels segments; aleshores, es mostren 3 clips de vídeo del Henk Rogers a Moscou; cap el final, apareix la dedicatòria "In memory of Dmitri Pajitnov".
2. El rodatge es va portar a terme entre desembre de 2020 i març del 2021 a indrets d'Escòcia, com Aberdeen, Edinburgh o el Prestwick Airport ubicat al consell de South Ayrshire.
3. El guió del Noah Pink fou revisat pels mateixos Henk Rogers i Alexey Pazhitnov; en una entrevista, els protagonistes van qüestionar alguns aspectes artificiosos, com la persecució de cotxes.

COMENTARI: M'ha agradat veure-la més pel joc en qüestió https://ca.wikipedia.org/wiki/Tetris i pel record nostàlgic al munt d'hores que em va fer perdre en la seva època que per la comèdia, un tant ordinària, que ens presenta. Perquè, com ja he manifestat en alguna altra ocasió, m'estimo més el rigor d'un documental als focs artificials de la faràndula; si més no, en propostes que relaten assumptes genuïns. I, aquí, trobo una part d'èpica que no m'acabo d'empassar gaire. Dit això, considero que el producte els ha quedat força entretingut. Me'l prenc com un petit homenatge. I, ja que hi sóm, per quan la del Tamagotchi https://ca.wikipedia.org/wiki/Tamagotchi? Ves... No la veuria pas!

EN UN MOT: Avinentesa.

PAÍS:           GB, EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!