dijous, 15 de juny del 2023

LLARGMETRATGE: "To Live and Die in L.A." (1985)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0090180/

DURADA: 116 minuts (Crèdits: 4 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 68 (sobre 100).

MILLOR:
- L'ensarronada de la Ruth Lanier amb l'assumpte del Thomas Ling a l'agent Richard Chance, interpretats per la Darlanne Fluegel, el Michael Chong i el William Petersen, respectivament.

PITJOR:
- Els intercanvis matussers de trets i de cops de puny, la improvisació dolenta que el director, en William Friedkin, permet.

NOTES:
1. S'inspira en la novel·la homònima del 1984 escrita pel Gerald Petievich, el qual va participar en la redacció del guió.
2. A partir d'un pressupost de 6 milions de dòlars, va recaptar-ne'n més de 17.
3. El rodatge es va portar a terme durant l'hivern de 1984 a indrets de l'estat nord-americà de Califòrnia, com Los Angeles, Pasadena, Beverly Hills, Santa Monica o San Luis Obispo.
4. Al final dels títols de crèdit, apareix el rostre de l'agent Richard Chance.

COMENTARI: S'ha de consumir a l'engròs doncs, al detall, resulta massa barroera. Però, ofereix algunes coses interessants, com el fragment del procés d'impressió dels bitllets falsos per part del personatge encarnat pel Willem Dafoe, l'Eric Masters. Diu que en van fer per valor de més d'1 milió de dòlars i que un delinqüent convicte els va assistir (a ell corresponen les mans que surten per pantalla). També, expliquen que algun espavilat va intentar utilitzar alguna d'aquestes falsificacions fora de set, xavalla. Un altre dels moments a destacar, per descomptat, és la persecució automobilística i, concretament, el tros en el que es produeix en direcció contrària, el qual va consumir 6 setmanes de l'enregistrament. El fil de l'agent de l'FBI xinès infiltrat al que pertany la seqüència en qüestió ocupa, en total, 11 minuts. Mes fa que el to revifi una mica. Perquè, he de dir, hi ha trams que m'han avorrit. Per exemple, la història del Carl Cody, el paper a càrrec del John Turturro. Em grinyolen tant la temeritat del Jimmy Hart, interpretat pel Michael Greene, com tot allò que envolta la figura de l'agent John Vukovich, a càrrec del John Pankow, un figa. No obstant, penso que, en conjunt, ha estat prou acceptable, tot plegat.

EN UN MOT: Descurada.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        REGULAR.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!