divendres, 9 de juny del 2023

LLARGMETRATGE: "Alice, Darling" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt11687104/

DURADA: 89 minuts i mig (Crèdits: 5 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 60 (sobre 100).

MILLOR:
- L'equilibri que representa la Sophie en el trio de noies.

PITJOR:
- L'escena de les tres amigues, l'Alice, la Tess i la Sophie, encarnades en l'Anna Kendrick, la Kaniehtiio Horn i la Wunmi Mosaku, respectivament, al carrer, cantant la cançó del 1994, "Stay (I Missed You)" https://en.wikipedia.org/wiki/Stay_(I_Missed_You), de la Lisa Loeb.

NOTES:
1. El rodatge es va portar a terme en indrets de la província canadenca d'Ontario en 19 dies, des del 21 de juny fins el 20 de juliol de 2021.
2. En Charlie Carrick, que interpreta el paper del Simon, anomena el documental del 2017, "A Better Man" https://en.wikipedia.org/wiki/A_Better_Man_(film), dirigit per l'Attiya Khan i el Lawrence Jackman, com una de les seves referències per abordar el personatge.
3. El llibre que troba la protagonista en la casa abandonada és "Mrs Dalloway" https://en.wikipedia.org/wiki/Mrs_Dalloway, escrit per la Virginia Woolf i publicat en 1925.

COMENTARI: Ves, que cercava regalar-me la vista amb l'actriu i, enlloc d'això, m'ha angoixat! Bé. Si he de posar un però serà l'assumpte de la noia desapareguda, l'Andrea Evans, el qual, crec, confon i, a més, queda sense resoldre. Tret d'aquest tema, m'he trobat amb una proposta prou òptima pel que fa a allò que vol mostrar, l'abús psicològic i el valor de l'amistat. He de dir, no obstant, que, malgrat els esforços de la Kendrick, arrencant-se els cabells i tot, jo no l'acabo d'encaixar completament en el paper.

EN UN MOT: Subtil.

PAÍS:           EUA, CANADÀ.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!