dissabte, 20 d’abril del 2024

SÈRIE: "Severance - Temporada 1a" (Des del 18 de febrer fins el 8 d'abril de 2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt11280740/episodes/?season=1

DURADA: 434 minuts i mig (Crèdits: 24 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 63 (sobre 100).

MILLOR:
- En el darrer episodi, la badada del Mark Scout, el paper de l'Adam Scott, amb el cognom de la dona quan es dirigeix al personatge interpretat per la Patricia Arquette, la senyora Selvig, la identitat falsa de la Harmony Cobel.

PITJOR:
- En el penúltim capítol, els renecs de la Harmony Cobel mentre condueix cap a casa seva després d'ésser acomiadada.

NOTES:
1. En els crèdits del segon capítol, es mostra la dedicatòria, "In Loving Memory Caleb Smith".
2. Els títols dels lliuraments són "Good News About Hell", "Half Loop", "In Perpetuity", "The You You Are", "The Grim Barbarity of Optics and Design", "Hide and Seek", "Defiant Jazz", "What's for Dinner?" i "The We We Are"; durant el seu enregistrament, la sèrie va anomenar-se "Tumwater".
3. Li fou atorgat el Primetime Emmy Award for Outstanding Main Title Design i el Primetime Emmy Award for Outstanding Music Composition for a Series en la 74a edició dels Primetime Emmy Awards.
4. El guió del pilot escrit pel creador, en Dan Erickson, va aparèixer en la Blood List de la Kailey Marsh https://en.wikipedia.org/wiki/Blood_List en 2016.
5. El gruix del rodatge es va portar a terme entre el 8 de novembre de 2020 i el 23 de juny de 2021 a indrets dels estats nord-americans de New York i New Jersey.
6. Va ser reconeguda amb The ReFrame Stamp https://en.wikipedia.org/wiki/The_ReFrame_Stamp per contractar gent amb identitats de gènere poc representades.

COMENTARI: La premissa m'ha semblat interessant però, tal i com està plantejada, no me l'empasso gaire. Principalment, perquè no se'ns presenta cap final que, potser, posi les peces a lloc. Queden massa incògnites a l'aire pel meu gust. Diu que s'està filmant una segona temporada. O sigui que caldrà esperar a veure com es resol l'assumpte. O no. He de dir, a més, que l'he trobada un pèl lenta; per això m'he avorrit una mica. Aleshores, un dels pensaments que ha sorgit, fruit d'aquest tedi, ha estat que, si es separés la consciència d'una persona entre hores laborals i hores no laborals, probablement, caldria encabir el temps de son en les laborals perquè resulta una activitat imprescindible per a un rendiment adequat. El Dan Erickson no ho considera així. Ves a saber! La conclusió explicarà el perquè...

EN UN MOT: Incompleta.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!