dilluns, 22 d’abril del 2024

LLARGMETRATGE: "Argylle" (2024)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt15009428/

DURADA: 139 minuts (Crèdits: 9 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 79 (sobre 100).

MILLOR:
- La parella, l'Elly Conway i l'Aidan Wilde, interpretats per la Bryce Dallas Howard i el Sam Rockwell, respectivament, es fa entranyable.

PITJOR:
- La poca-soltada del patinatge sobre petroli.

NOTES:
1. Després d'un minut de crèdits, es mostra el clip d'avançament d'una suposada adaptació cinematogràfica de la primera novel·la del personatge de ficció; tot seguit, apareix la dedicatòria, "In Memory of BRAD ALLAN 'Let the beauty of what you love be what you do'".
2. A partir d'un pressupost d'uns dos-cents milions de dòlars, va recaptar-ne'n la meitat, aproximadament.
3. El gruix del rodatge es va portar a terme entre agost i desembre de 2021 en diferents indrets d'Europa i Estats Units d'Amèrica.
4. El Jason Isaac Fuchs, el guionista, fa un cameo com a moderador de la lectura pública que fa la protagonista, l'Elly Conway, del seu llibre acabat de publicar.

COMENTARI: Li perdono uns efectes visuals, en ocasions, un tant grotescos. La resta em sembla bé, més tractant-se d'una comèdia. De fet, he agraït el punt de sofisticació en l'argument i m'ha agradat, especialment, el crescendo del to general. En fi, que m'ha atrapat, l'he trobada divertida. He de reconèixer, no obstant, que gran part del mèrit el té la Bryce Dallas Howard, sobretot, de pèl-roja, amb el seu cos rabassut de dona autèntica. Què voleu? Sóc un vell verd...

EN UN MOT: Simpàtica.

PAÍS:           EUA, GB.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       REGULAR.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!