dissabte, 6 d’abril del 2024

LLARGMETRATGE: "Madame Web" (2024)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt11057302/

DURADA: 116 minuts (Crèdits: 7 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 51 (sobre 100).

MILLOR:

- La trobada de la Cassandra Webb amb la seva mare, la Constance Webb, els papers interpretats per la Dakota Mayi Johnson i la Kerry Lynne Bishé, respectivament.

PITJOR:

- Les noies, la Julia Cornwall i la Mattie Franklin, els personatges a càrrec de la Sydney Sweeney i la Celeste O'Connor, respectivament, ballant sobre la taula del restaurant.

NOTES:
1. S'inspira en personatges de Marvel Comics https://ca.wikipedia.org/wiki/Marvel_Comics.
2. El gruix del rodatge es va portar a terme entre juliol de 2022 i gener de 2023 a indrets de l'estat nord-americà de Massachusetts, com ara Boston, Chelsea, Andover o Worcester, a Nova York, a Perú i a Mèxic.
3. El títol de treball fou "Claire".
4. A partir d'un pressupost de 80 milions de dòlars, va recaptar-ne'n uns 100.

COMENTARI: Pel que he llegit, el projecte era bastant més ambiciós del que els ha quedat. Potser, originalment, tenien quelcom amb cara i ulls entre mans. En fi... La qüestió és que les meves expectatives eren tant baixes —perquè no sóc gaire afeccionat a les pel·lícules de superherois ni conec els diferents universos ni els personatges, més enllà dels tòtems, ni m'importen— que m'hauria conformat amb qualsevol cosa. A priori, l'únic al·licient per a mi era el joc dels pressentiments de la protagonista... i un elenc ple de dones belles... I, en això, compleix. El problema, trobo, és que tota la resta s'aguanta una mica amb pinces i no ofereix massa més. La història de la investigadora prenyada que cerca un remei pel seu fetus a la selva, bé. Però, per exemple, l'assumpte d'identificar sospitoses sommiades amb un programari manllevat d'una agent de la National Security Agency (NSA), la Jill Hennessy, em sembla bastant poca-solta o, almenys, em grinyola enormement. I, malgrat tot, m'han passat prou ràpid, les dues horetes...

EN UN MOT: Exigua.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!