diumenge, 28 d’abril del 2024

LLARGMETRATGE: "City Hunter" (2024)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt24478470/

DURADA: 102 minuts (Crèdits: 4 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 66 (sobre 100).

MILLOR:
- El ball del Ryo Saeba, interpretat pel Ryohei Suzuki, al club, "Yaritai Houdai", del barri toquiota de Shinjuku.

PITJOR:

- Un argument impropi del personatge; m'ha recordat al de "Burakku jakku" https://www.imdb.com/title/tt0106421/, el film de 1996 dirigit per l'Osamu Dezaki inspirat en el manga homònim https://ca.wikipedia.org/wiki/Black_Jack_(manga) del mestre Osamu Tezuka.

NOTES:
1. S'inspira en el manga homònim desenvolupat pel Tsukasa Hojo i publicat des del 26 de febrer de 1985 fins el 2 de desembre de 1991; aquesta és la primera japonesa però se'n han fet diferents adaptacions cinematogràfiques amb actors de carn i ossos, com la del 1993, dirigida pel Wong Jing https://en.wikipedia.org/wiki/City_Hunter_(film), o la del 2018, a càrrec del Philippe Lacheau https://ca.wikipedia.org/wiki/City_Hunter_i_el_perfum_de_Cupido.
2. Al final dels títols de crèdit, es mostra la pissarra pública d'anuncis en la Shinjuku higashiguchi on es veu escrit "XYZ".
3. El rodatge es va portar a terme entre el final de 2022 i els primers mesos de 2023 en indrets de Tokyo, Yokohama, Nagoya, Shizuoka o Nagara (prefectura de Chiba).

COMENTARI: M'ha guanyat més la nostàlgia i els quatre tocs humorístics que cap altre element que ofereix. Perquè trobo la història bastant gandula i hi ha trossos que m'han fet força mandra, com el tiroteig i el cara a cara final, un tant ordinaris. He llegit en algun lloc que el mateix Tsukasa Hojo va donar carta blanca als responsables del projecte amb l'única condició de treure'n quelcom d'interessant del material original. Doncs, no sé... Potser, es podrien haver empescat quelcom una mica més genuí. Malgrat això, l'estètica, el ritme, l'acció i les concessions per als més depravats, com la presentació de cosplay, fan de l'espectacle una experiència prou entretinguda.

EN UN MOT: Discordant.

PAÍS:           JAPÓ.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!