divendres, 12 d’abril del 2024

LLARGMETRATGE: "Tin & Tina" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt7354440/

DURADA: 119 minuts i mig (Crèdits: 3 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 49 (sobre 100).

MILLOR:
- L'albinisme dels bessons, la Tina i el Tin, els personatges a càrrec de l'Anastasia Russo i el Carlos González Morollón, respectivament.

PITJOR:
- La concreció nul·la en imatges de l'incident amb el Pedrito, el paper que fa el Sergio Ramos.

NOTES:
1. Es basa en el curtmetratge homònim de 2013 https://www.imdb.com/title/tt2853712/ del mateix director i guionista, el Rubin Stein.
2. El rodatge es va portar a terme en set setmanes, entre juliol i setembre de 2021, a indrets de la província de Sevilla com la Hacienda San Felipe a Gerena o el Monasterio de San Isidoro del Campo a Santiponce.
3. En els títols de crèdit, s'especifica "Esta película está especialmente dedicada a mi abuela Dolores, Lolita, Lola" i "Esta película ha sido rodada íntegramente en Sevilla y ha generado más de 200 puestos de empleo directos y 850 puestos de empleo indirectos".

COMENTARI: Em queda la impressió que es desaprofita una premissa amb cert potencial; tampoc gaire, una mica. Trobo, per exemple, que hi ha escenes que es resolen de manera massa barata. Per exemple, en la dissecció del gos, un sofà obstaculitza la visió de l'acció molt barroerament. Cert que algun dels detalls de context temporal de l'Espanya de principis dels vuitanta resulten efectius, com les imatges del cop d'estat del vint-i-tres de febrer del vuitanta-u https://ca.wikipedia.org/wiki/Cop_d%27estat_del_23_de_febrer_de_1981, els clips de programes de l'època com l'"Un, dos, tres... responda otra vez" https://ca.wikipedia.org/wiki/Un,_dos,_tres..._responda_otra_vez o el "Dabadabadá" https://ca.wikipedia.org/wiki/Sabadabada o la interpretació de "Super disco chino", la cançó del duo Enrique y Ana https://es.wikipedia.org/wiki/Enrique_y_Ana. Però, en general, esdevé tot plegat un pèl massa lent i maldestre. Li manca intensitat... o jo què sé!

EN UN MOT: Austera.

PAÍS:           ESPANYA, EUA, ROMANIA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!