diumenge, 28 d’abril del 2024

LLARGMETRATGE: "The Holdovers" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt14849194/

DURADA: 133 minuts (Crèdits: 4 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 60 (sobre 100).

MILLOR:
- La decepció del Paul Hunham amb la Lydia Crane, els personatges interpretats pel Paul Giamatti i la Carrie Preston, respectivament.

PITJOR:
- La fila de sacrifici estúpid que fa la trobada final del professor amb els pares de l'Angus Tully, el paper a càrrec del Dominic Sessa.

NOTES:
1. El rodatge es a portar a terme entre gener i març de 2022 en indrets de l'estat nord-americà de Massachusetts com la Fairhaven High School and Academy, la St. Mark's School de Southborough, un suburbi de Boston, la Groton School, la Northfield Mount Hermon School de Gill o la Deerfield Academy.
2. Els crèdits del començament imiten l'estètica de principis dels setanta i, fins i tot, surt la línia, "Copyright ©MCMLXXI All rights reserved"; en els del final, apareix el rètol, "THE END".
3. A partir d'un pressupost de 13 milions de dòlars, va recaptar-ne'n uns 45.
4. En la 96a edició dels guardons de l'Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), li va ser atorgat l'Academy Award for Best Supporting Actress a la Da'Vine Joy Randolph; a més, en la 81a edició dels Golden Globe Awards, la Da'Vine Joy Randolph va rebre el Golden Globe Award for Best Supporting Actress – Motion Picture i el Paul Edward Valentine Giamatti, el Golden Globe Award for Best Actor – Motion Picture Musical or Comedy.

COMENTARI: Diu que el guionista, en David Hemingson, va incloure alguns elements biogràfics propis en la història, com la conversa amb la prostituta bostoniana, encarnada en la Melissa McMeekin, o el capítol del "Cherries Jubilee" del restaurant. Vaja! Doncs, entre allò que sembla postís, el repertori d'estereotips i les carrinclonades forçades, el que m'ha transmès el conjunt és... indiferència absoluta. Li reconec l'esforç d'ambientació que, alhora, qualificaria d'innecessari. Tot i que, aparentment, la llista d'anacronismes i d'errors de diferents tipus es llarga i grollera. Confesso que jo no n'he caçat cap. Però, bé, si més no, no se m'ha fet feixuga. Ves per on!

EN UN MOT: Plana.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!