dimecres, 11 d’octubre del 2023

DOCUMENTAL/MÚSICA: "Perfume: My Music Story" (2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt14096790/

DURADA: 53 minuts (Crèdits: 1 minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 60 (sobre 100).

MILLOR:
- Els comentaris de les noies, l'Ayano Oumoto, la Yuka Kashino i l'Ayaka Nishiwaki, sobre les seves primeres actuacions de carrer a Tòquio.

PITJOR:
- El número "Story"; de començament, m'ha mort tanta electrònica.

NOTES:
1. També, es coneix com "Disney My Music Story: Perfume".
2. Juntament amb els dedicats a Sukima Switch https://www.imdb.com/title/tt14287032/ i a Yoshiki https://www.imdb.com/title/tt13925376/ formen una trilogia, dirigida pel Kentaro Takayanagi.
3. Les cançons interpretades, en aquest ordre, són "Story", d'en Yasutaka Nakata, "Jiyuu e no tobira", l'adaptació de la peça de l'Alan Menken i en Glenn Slater, "When Will My Life Begin?", "Poririzumu" i "Challenger", del Nakata, i l'adaptació de "Part of Your World", el títol d'en Howard Ashman i l'Alan Menken.

COMENTARI: He estat massa ingenu aquí perquè m'esperava quelcom amb més substància, més història, més profunditat. En lloc d'això, el que m'he trobat ha estat quatre cançons i un parell d'apunts biogràfics. És a dir, un tastet i, a sobre, tacat de Disney (òbviament). Que m'ha agradat tornar a mirar-me les Perfume https://en.wikipedia.org/wiki/Perfume_(Japanese_band)? Sí! Però és que el trio m'embadaleix amb les seves coreografies ridícules. Per cert, ha estat interessant saber d'on venen, de la Mikiko Mizuno https://en.wikipedia.org/wiki/Mikiko_(choreographer).

EN UN MOT: Minso.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     NO APLICA.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!