dilluns, 9 d’octubre del 2023

CONCERT/DOCUMENTAL: "Carole King Home Again: Live in Central Park" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt26420051/

DURADA: 80 minuts (Crèdits: 1 minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 70 (sobre 100).

MILLOR:
- La part documental inicial en la que parlen tant la protagonista, la Carole King, com el co-productor, en Lou Adler, el promotor, en Ron Delsener, o el cap d'escenificació, el Chip Monck.

PITJOR:
- La cançó "Corazón", que pertany a l'àlbum, "Fantasy", publicat en juny de 1973.

NOTES:
1. L'esdeveniment va celebrar-se el 26 de maig de 1973 en The Great Lawn del Central Park de la ciutat nord-americana de Nova York; s'estima que 100 mil persones el van presenciar en directe.
2. La idea de convertir aquell enregistrament, inèdit durant 50 anys, en un article comercial va néixer del co-productor, en John McDermott.
3. El repertori inclou "Beautiful", "Been To Canaan", "Way Over Yonder", "Smackwater Jack", "Home Again", "Sweet Seasons", "It's Too Late", "Fantasy Beginning", "You've Been Around Too Long", "Being At War With Each Other", "That's How Things Go Down", "Haywood", "A Quiet Place To Live", "You Light Up My Life", "Corazón", "Believe In Humanity", "Fantasy End" i "You've Got A Friend".

COMENTARI: Professo admiració per la cantautora però aquest espectacle en concret em sembla una mica llufa. De manera que entenc que tinguessin el metratge amagat durant 50 anys en un calaix, esperant les noces d'or de la festa per plantejar-se la seva publicació. Per començar, m'ha saturat bastant la primera part de l'artista en solitari al piano. Els galls de la dona són comprensibles; només que no ajuden gaire. Després, l'assumpte dels imbècils enfilant-se a les bastides de la il·luminació i de so, interrompent la funció, em sembla lamentable. És el que té oferir quelcom de forma gratuïta a l'abast de qualsevol cretí sense seny ni vergonya; que et poden fotre enlaire l'invent en qualsevol moment. I, finalment, trobo la presentació general un pèl massa austera. O sigui, que les dimensions no em quadren. Dit això, repeteixo, reverència a la senyora King.

EN UN MOT: Ofrena.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       NO APLICA.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     NO APLICA.


Perdoneu per la meva ignorància!