dilluns, 23 d’octubre del 2023

DOCUMENTAL: "Netflix vs. the World" (2019)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt8407418/

DURADA: 104 minuts i mig (Crèdits: 1 minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 74 (sobre 100).

MILLOR:
- La crítica del Michael Pachter al sistema de recomanació de la plataforma quan qualifica "Bright" https://www.imdb.com/title/tt5519340/, el film del 2017 del David Ayer, i "The Cloverfield Paradox" https://www.imdb.com/title/tt2548396/, la pel·lícula del 2018 dirigida pel Julius Onah, de porqueria.

PITJOR:
- Les animacions, a càrrec del Brad Hodgson i el Jeff Johnson, que acompanyen alguns punts del relat.

NOTES:
1. Durant els títols de crèdits, el John Antioco, el Shane Evangelist, l'Steve Swasey i la Tracy DeSoto expliquen l'anècdota de l'enviament de l'aigüera a Netflix per part de l'Ed Stead.
2. Es basa en el llibre del 2012, "Netflixed: The Epic Battle for America's Eyeballs", escrit per la mateixa guionista, la Gina Keating.

COMENTARI: M'ha agradat escoltar les històries de les beceroles de l'empresa que conta en Marc Bernays Randolph. La meva admiració, sobretot, rau en el conjunt de decisions estratègiques encertades que van prendre els dirigents del proveïdor en qüestió en moments clau i en el coratge d'implementar-les. Perquè crec que la tendència de consum audiovisual era força fàcil d'imaginar, si més no, per aquells més propers a la tecnològica digital. Qualsevol amb un dispositiu electrònic o ordinador ja havia modificat els seus hàbits d'oci abans del fenomen Netflix (ho dic per mi i els meus coneguts, per exemple). El que, reconec, no resultava tant evident era que l'oferta estigués a l'abast de qualsevol pària a canvi d'una quota mensual raonable. El duel contra Blockbuster https://ca.wikipedia.org/wiki/Blockbuster_(empresa), prou entretingut. A veure com segueix el mercat...

EN UN MOT: Introducció.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     NO APLICA.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!