dilluns, 13 de febrer del 2023

DOCUMENTAL: "Why Did You Kill Me?" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt14318430/

DURADA: 83 minuts (Crèdits: 2 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 58 (sobre 100).

MILLOR:
- La imatge de la càmera de seguretat de la botiga Cardenas en la que es veu el Justin Theobald amb la seva germana moribunda, la Crystal.

PITJOR:
- No hi ha misteri, es tracta d'una víctima accidental de la violència entre bandes criminals en un context abonat de delinqüència i drogues.

NOTES:
1. És el primer projecte del qual s'encarrega, fent de director, el Fredrick Munk.
2. La idea d'abordar l'assumpte va concebre's en 2011 quan el director treballava per a la Julie i el Roger Corman a New Horizons Pictures; un becari original de Riverside, en l'estat nord-americà de Califòrnia, li va lliurar un retall de diari sobre l'afer que va disparar l'interès.
3. Els enregistraments de les entrevistes van començar en 2014.
4. Abans dels crèdits, apareix el rètol "In 2020, 14 years after Crystal's death, Sotelo is sentenced to 22 years for voluntary manslaughter".

COMENTARI: No penso que l'escenari sigui excepcional, em refereixo a les circumstàncies de l'assassinat. La curiositat meva raïa en la rellevància que pogués tenir la xarxa social en el desenvolupament del cas. Ja he vist que molt relativa. Perquè ensopegar amb el William "Jokes" Sotelo a través del MySpace per esbrinar el vehicle que aquest conduïa em sembla massa fortuït. És a dir, trobo que s'hauria pogut arribar a la mateixa conclusió i de forma més efectiva amb una investigació policial dels integrants de la banda criminal 5051, que ja eren els sospitosos, oi? De fet, el joc d'obrir un compte en línia amb la foto de la víctima ratlla l'absurditat. En fi, qui sóc jo per jutjar el dol de ningú? Després, estaria el pla de la Belinda Lane de convocar una festa per massacrar el personal... que no succeeix. Aleshores, les seves reflexions de culpa i perdó... Està bé, no obstant, que parli l'Amalia, la germana del Julio Heredia, un dels condemnats. No sé. M'esperava quelcom diferent.

EN UN MOT: Col·lateral.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     NO APLICA.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!