dimarts, 7 de febrer del 2023

LLARGMETRATGE: "Voy a pasármelo bien" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt15198592/

DURADA: 104 minuts (Crèdits: 4 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 57 (sobre 100).

MILLOR:
- La interpretació del Rodrigo Gibaja fent del Luis nano; per exemple, en l'escena del funeral del seu pare.

PITJOR:
- Les coreografies són ridícules; a més, no em sembla gaire adequat fer cantar nens de 12 anys "Y te sueltes el pelo y, luego, si quieres, el sujetador".

NOTES:
1. El David Serrano, el director, diu en una entrevista que la pel·lícula s'inspira estretament en les seves vivències d'adolescent; explica, a més, que la primera versió del guió tractava, només, els esdeveniments del 1989 i que li van demanar afegir la part del present per fer créixer l'espectacle.
2. El rodatge de la part infantil es va efectuar l'agost del 2021, durant 5 setmanes; la part adulta va ser filmada a finals de febrer i principis de març del 2022; els assajos es van portar a terme al llarg de 5 mesos.
3. Durant els títols de crèdit, es veuen els Hombres G, que són co-productors de l'obra, interpretant la cançó que dóna títol al film, amb els infants ballant entre ells; també, es presenta una escena dels amics adults xerrant en el karaoke; apareixen el rètol "Dedicatoria De Diego Suárez Chialvo/A LA MEMORIA DE ELENA ISABEL CHIALVO (1945-2021) PORQUE EL IDIOMA DE INFANCIA ES UN SECRETO ENTRE LOS DOS" i dues llistes llargues d'agraiments tant del David Serrano com de l'Enrique López Lavigne, el productor.

COMENTARI: Pel que he llegit, es tracta d'una peça de nostàlgia molt personal del director en la que la música dels Hombres G https://ca.wikipedia.org/wiki/Hombres_G només serveix de context sonor particular de l'autor. D'acord, la trobo prou correcta; tot i que, gens excepcional. Aquests exercicis de rememoració, sovint, només fan gràcia als protagonistes. És el cas. El que m'evoca a mi, tot això, és la cançó "G De Gilipollas", del primer àlbum de Pabellón Psiquiatrico https://es.wikipedia.org/wiki/Pabell%C3%B3n_psiqui%C3%A1trico, "La Primera En La Frente". Clar que em va agafar un pelet més vell, la mandanga aquesta, que a la canalla de la història. Resumint: me l'he pogut empassar sense problemes, que ja és més del que m'esperava.

EN UN MOT: Carrinclonada.

PAÍS:           ESPANYA, MÈXIC.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!