dimecres, 1 de febrer del 2023

LLARGMETRATGE: "Los renglones torcidos de Dios" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt13229894/

DURADA: 154 minuts (Crèdits: 6 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 74 (sobre 100).

MILLOR:
- La caracterització dels interns del manicomi i les instal·lacions que fan d'escenari, l'antiga Fàbrica de Tabacs de Tarragona del Pg. de la Independència de Tarragona.

PITJOR:
- L'espectacle final de la junta extraodinària de metges del centre amb el cop d'efecte en forma d'aparició del doctor Donadío, el personatge que interpreta el Lluís Soler i Auladell, i, aleshores, la renúncia absurda del Samuel Alvar, encarnat en l'Eduard Fernández

NOTES:
1. Internacionalment, es coneix com "God's Crooked Lines".
2. És l'adaptació de la novel·la homònima del Torcuato Luca de Tena publicada en 1979 que, també, fou portada a la pantalla pel Tulio Demicheli en 1983.
3. El rodatge es va portar a terme entre el 10 de maig i el 27 de juliol de 2021 a Catalunya; bàsicament, a Barcelona i a Tarragona.
4. L'autor de la novel·la en la que es basa el film va infiltrar-se en l'Hospital Psiquiátrico de Conxo, a Santiago de Compostela, en la província gallega d'A Corunya, per fer-lo servir de referència per escriure la seva obra.

COMENTARI: Havia quedat prou content... fins que he llegit que, de fet, el llibre acaba amb una segona votació dels metges amb la que ratifiquen la salut mental adequada de la protagonista i una decisió de la mateixa de romandre ingressada en la institució, en acceptar la seva follia. Quin desencís! Trobo que aquesta vulnerabilitat assumida de l'Alice Gould, el paper que encarna la Bárbara Lennie, no es reflecteix en el desenvolupament. Malgrat tot, com el tema em sembla fascinador (i terrorífic alhora) i el plantejament resulta, si més no, interessant, he estat força entretingut durant una bona estona (dues hores i mitja, per ser exactes). Sorpresa agradable, millorable.

EN UN MOT: Juganera.

PAÍS:           ESPANYA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       REGULAR.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!