dimecres, 15 de febrer del 2023

LLARGMETRATGE: "Viva Las Vegas" (1964)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0058725/

DURADA: 85 minuts (Crèdits: 2 minuts, en l'inici).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 59 (sobre 100).

MILLOR:
- Les pinyes dels vehicles en la cursa del Grand Prix; l'escena de "The Lady Loves Me", la cançó composta pel Sid Tepper i el Roy C. Bennett.

PITJOR:
- La part de vodevil en la que el Lucky Jackson intenta boicotejar el sopar entre la Rusty Martin i el Count Elmo Mancini, aquest darrer encarnat pel Cesare Danova, i el tros en el que la Rusty Martin fa ximpleries al taller.

NOTES:
1. A partir d'un pressupost d'1 milió de dòlars, va recaptar-ne més de 9.
2. El guió, a càrrec de la Sally Benson, va escriure's en 11 dies.
3. Va rodar-se entre el 15 de juliol i el 16 de setembre del 1963 en l'estat nord-americà de Nevada i en els Metro-Goldwyn-Mayer Studios de Culver City, en l'estat dels EUA de Califòrnia.
4. L'Ann-Margret Olsson, que fa de la Rusty Martin, va ser remunerada amb 150 mil dòlars (15 mil per setmana, al llarg de 10 setmanes) i va estar embolicada durant 1 any amb el co-protagonista, l'Elvis Presley, que interpreta el Lucky Jackson.
5. També, es coneix amb el títol de "Love in Las Vegas".

COMENTARI: Fórmula clàssica, una parella de joves bonics que canten, ballen, s'agraden i un ambició. Què més vols? Només que l'actitud de la noia quan pretén que el nano s'adapti al seus desitjos irracionals no l'acabo de veure clara. Es tracta d'un conflicte una mica forçat. A part d'això, un parell de bons números i la resta, farciment. Frívol, tot plegat; però ja era això, suposo. Després de refrescar la figura de l'Elvis amb la pel·lícula dirigida pel Mark Anthony Luhrmann, em venia de gust fer un cop d'ull a aquest tipus de producte. Res més.

EN UN MOT: Rendició.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!