divendres, 3 de febrer del 2023

SÈRIE: "Wednesday - Temporada 1a" (23 de novembre de 2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt13443470/episodes?season=1

DURADA: 392 minuts i mig (Crèdits: 29 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 74 (sobre 100).

MILLOR:
- Malgrat les distraccions del "parents' weekend", la resolució de la mort del Garrett Gates, a càrrec del Lewis Hayes, del capítol 5è, "You Reap What You Woe", sobretot, per la complicitat entre la Wednesday i la Morticia (Déu n'hi do com impressiona, encara, la Catherine Zeta-Jones!).

PITJOR:
- La manera com revifa la Wednesday Addams, el paper interpretat per la Jenna Ortega, després que el Joseph Crackstone, encarnat pel William Houston, l'apunyali i la deixi moribunda; trampa.

NOTES:
1. És un derivat basat en els personatges coneguts conjuntament com "The Addams Family", creats pel ninotaire Charles Samuel Addams i apareguts en forma impresa en The New Yorker a partir de 1938; altres adaptacions inclouen pel·lícules, sèries i especials per a la televisió, novel·les, videojocs i, fins i tot, un musical.
2. El rodatge es va portar a terme entre setembre del 2021 i març del 2022 en diferents indrets de Romania, com el castell de Cantacuzino de Busteni, en el comtat de Prahova, que serveix de model per a la fictícia Nevermore Academy, o els Bucharest Film Studios (MediaPro Studios) de Buftea, en el comtat d'Ilfov, on es va replicar la vila del comtat de Chittenden, en l'estat nord-americà de Vermont, de Jericho.
3. Només el primer i el vuitè capítol, darrer de la sèrie, incorporen una seqüència de presentació.

COMENTARI: El ball que la Jenna Ortega s'empesca en el 4t episodi, "Woe What a Night", al ritme de "Goo Goo Muck" de the Cramps, és de vergonya aliena. I, malgrat el ridícul que ens regala, la noia resulta absolutament encisadora, com en la resta d'escenes en les que intervé. Esquerpa, arrogant, tant se val, atrapa. Ja era això, suposo, explotar el carisma de la protagonista. Perquè la intriga principal, el complot de la Marilyn Thornhill, en mans de la Christina Ricci, no sembla gaire equilibrat ni gens original. El meu problema, ho reconec, és que el context d'adolescents ximplets amb les seves merdes d'institut em carrega massa, tinguin o no capacitats paranormals. M'ha passat lleugera, sí; però no crec que ataqui una 2a temporada si mai l'estrenen, ni que hi sigui el Tim Burton darrere.

EN UN MOT: Tolerable.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!