dimarts, 21 de febrer del 2023

LLARGMETRATGE: "Glass Onion" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt11564570/

DURADA: 139 minuts (Crèdits: 8 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 65 (sobre 100).

MILLOR:
- L'exposició del detectiu Benoit Blanc que presenta la mediocritat del Miles Bron, encarnat per l'Edward Norton.

PITJOR:
- L'estúpid accent del dialecte Southern American English amb el que s'expressa el Daniel Craig fent el paper del detectiu.

NOTES:
1. Durant els títols de crèdit, apareix el rètol "This film is dedicated, with gratitude for a lifetime of inspiration, to ANGELA LANSBURY AND STEPHEN SONDHEIM"; després d'uns quants noms, surten els retrats dibuixats dels personatges principals.
2. Es tracta d'una seqüela aïllada de la pel·lícula del 2019, "Knives Out", escrita i dirigida, també, pel Rian Johnson (de fet, es promociona amb el títol "Glass Onion: A Knives Out Mystery"); en març de 2021, Netflix va comprar els drets d'aquest i d'un altre lliurament futur per 469 milions de dòlars.
3. El rodatge es va portar a terme en l'illa grega d'Spetses i en la capital de Sèrbia, Belgrad, des del 28 de juny fins el 13 de setembre de 2021.

COMENTARI: Un parell de coses em semblen molt grolleres per vulgars, l'assumpte de la germana bessona, per un costat, i la bala aturada pel diari desat en una butxaca al pit, per l'altre. A part d'això, m'ha entretingut prou i, com amb totes les històries del gènere whodunit https://ca.wikipedia.org/wiki/Whodunit, la part que més m'ha divertit és l'explicació dels esdeveniments i la resolució de l'entrellat. Però la trobo bastant foc d’encenalls per l'elenc, pels personatges que interpreten i pel luxe que es simula. La veritat és que, quan portava vista la meitat, he tingut una crisi d'atenció... just en el moment en el que comença una mena de recapitulació que m'ha fet despertar. Em quedo, no obstant, amb la panxeta que fa la Kate Hudson, que encarna la Birdie Jay. Què voleu? És una debilitat personal.

EN UN MOT: Superficial.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!