dimecres, 3 de gener del 2024

LLARGMETRATGE: "Old Dads" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt18394190/

DURADA: 102 minuts i mig (Crèdits: 6 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 44 (sobre 100).

MILLOR:
- El moment en el que el Jack Kelly, el personatge a càrrec del Bill Burr, lamenta haver de topar-se amb la possibilitat de perdre la seva família just quan l'stripper que balla per ell es pica la natja davant dels seus nassos.

PITJOR:
- La resolució patètica, a l'estil més convencional/ordinari, amb el frau de la doctora Lois Schmieckel-Turner, el paper encarnat per la Rachael Harris, i tota la pesca de final feliç ensucrat.

NOTES:
1. Els noms del primer minut dels crèdits surten sobre la imatge del jardí de la família Kelly.
2. El rodatge es va portar a terme entre març i abril de 2022 a indrets de Los Angeles, en l'estat nord-americà de Califòrnia.
3. La dona en la realitat del Bill Burr, la Nia Renée Hill, interpreta el paper de la infermera de la maternitat.

COMENTARI: Si he volgut mirar-me la pel·lícula ha estat perquè considero en Bill Burr https://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Burr, co-guionista i director de la mateixa, un rondinaire amb gràcia. De fet, crec que només he vist sencers un parell o tres dels espectacles en els que fa de monologuista. Però, de veure'l i escoltar-lo en altres històries, com intervencions televisives o pòdcasts, per exemple, se m'ha consolidat una imatge d'ell de paio divertit. La qüestió és que m'esperava trobar més essència de l'humorista en aquest projecte. En lloc d'això, he ensopegat amb un relat dispers més proper al drama que a la comèdia i amb una picada d'ullet bastant trista a "The Hangover" https://ca.wikipedia.org/wiki/Ressaca_a_Las_Vegas, el film del 2009 dirigit pel Todd Phillips. Així que em queda la sensació d'avorriment i d'haver perdut el temps.

EN UN MOT: Decepció.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!