dissabte, 6 de gener del 2024

LLARGMETRATGE: "Elf Me" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt28527613/

DURADA: 98 minuts i mig (Crèdits: 6 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 54 (sobre 100).

MILLOR:
- L'antídot contra els Buddy Buddies que representa el llim màgic i el mitjà de retorn de l'elf Trip, el personatge del Pasquale Petrolo, mitjançant la carta de rebuig.

PITJOR:
- Barrejar "E.T. the Extra-Terrestrial" https://ca.wikipedia.org/wiki/ET,_l%27extraterrestre amb "Ghostbusters" https://ca.wikipedia.org/wiki/Els_ca%C3%A7afantasmes i "Gremlins" https://ca.wikipedia.org/wiki/Gremlins, per molt que els responsables ho anomenin homenatge.

NOTES:
1. Abans dels títols de crèdit, surt el rètol "Non smettete mai di sognare"; durant les lletres, es mostren preses falses.
2. De la direcció, s'encarrega YouNuts!, la marca que identifica l'equip que componen l'Antonio Usbergo i el Niccolò Celaia.
3. El Ciocca, interpretat pel Claudio Santamaria, parla el ciociaro https://en.wikipedia.org/wiki/Central-Northern_Latian_dialect, un dialecte del sud-est de Roma.

COMENTARI: Em grinyola bastant que uns pares no li diguin al seu fill de 10 anys, l'Elia, el paper del Federico Ielapi, que s'han separat. Això, la dislèxia i l'assetjament que pateix el nano semblen pedaços tristos per fer pena. A més, la dimensió de la vila no quadra amb la magnitud que es pretén atribuir al malvat. D'altra banda, s'intenta fer una mena d'al·legat a favor de la joguina artesana enfrontant-la a una merda de ninot de pelfa. Senzillament, ho trobo un despropòsit. Ni tant sols el protagonista cau gaire simpàtic... De manera que, tirant de benevolència, diré que la intenció (i quatre efectes especials) és el que compta. Però me la podria haver estalviat perfectament.

EN UN MOT: Pastitxo.

PAÍS:           ITÀLIA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!