divendres, 5 de gener del 2024

LLARGMETRATGE: "Down Low" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt14592044/

DURADA: 94 minuts i mig (Crèdits: 5 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 56 (sobre 100).

MILLOR:
- El moment en el que el Cameron mou els llavis del cadàver del Gary per imitar el cor de la cançó "Higher (featuring Alex Newell)", composta pel Vincent Cannady, el Harrison Tyler Mead i el James Abrahart.

PITJOR:
- La resurrecció miraculosa del Sammy, el Sebastian Arroyo.

NOTES:
1. El primer esborrany del guió del Lukas Gage, que fa el personatge del Cameron, i la Phoebe Fisher fou escrit en un cap de setmana i van inspirar-se en el concepte inicial del que es va convertir, finalment, en "Pretty Woman" https://ca.wikipedia.org/wiki/Pretty_Woman, el film del 1990 dirigit pel Garry Marshall.
2. La Phoebe Fisher havia de sortir com agent immobiliari en una escena en la que es mostrava la casa del Gary, el paper del Zachary Quinto, venuda; aquesta va descartar-se pel muntatge definitiu.
3. És la primera pel·lícula dirigida pel Rightor Doyle.

COMENTARI: Resulta una història d'homosexuals superficial sense més. Tot i que, imagino, aspirava a esdevenir quelcom simpàtic i divertit (com el tràiler suggereix). Però, no. La qüestió és que els intents de gag fan una mica de peneta i l'atmosfera, en general, evoca les limitacions imposades per la pandèmia de la COVID-19. He llegit en alguna plana d'Internet que el rodatge es va portar a terme l'estiu del 2021. De manera que ja em quadraria, més o menys. Així que, malgrat ja m'esperava ben poc, ha aconseguit decebre'm.

EN UN MOT: Orientada.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!