dimarts, 2 de gener del 2024

LLARGMETRATGE: "Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt9603212/

DURADA: 163 minuts i mig (Crèdits: 7 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 64 (sobre 100).

MILLOR:
- Tota la seqüència del pont demolit amb els vagons penjant i precipitant-se al buit i l'Ethan Hunt, juntament amb la Grace, interpretats pel Tom Cruise i la Hayley Atwell, respectivament, mirant d'evitar caure també.

PITJOR:
- El passeig gratuït en moto per la muntanya que conclou amb el salt des d'una rampa de roca massa convenient.

NOTES:
1. El rodatge es va portar a terme en indrets d'Itàlia, Noruega, el Regne Unit i els Emirats Àrabs Units entre febrer de 2020 i setembre del 2021, havent-se d'aturar temporalment a causa de la pandèmia de la COVID-19 diverses vegades; el títol de treball fou "Libra".
2. A partir d'un pressupost de 220 milions de dòlars, va recaptar-ne'n uns 567.
3. Es tracta del setè lliurament del grapat de films basats en la sèrie "Mission: Impossible", creada pel Bruce Geller i emesa des de setembre de 1966 a març del 1973 per la CBS; l'anterior episodi, també, dirigit pel Christopher McQuarrie, s'anomenà "Mission: Impossible – Fallout" i va estrenar-se en 2018.
4. El títol surt passats 28 minuts de l'inici del film; cap el final dels crèdits, apareixen la dedicatòria, "In Memory of SUMNER REDSTONE Film Lover and Friend", i el descàrrec, "The Producers wish to express that in no way, shape or form were the Rome Spanish Steps used to drive a moving vehicle down. This segment of the film was re-created with a set built on a Studio backlot".

COMENTARI: Una altra persecució automobilística a Roma? Una altra baralla a sobre d'un tren en marxa? Un altra entitat d'intel·ligència artificial desbocada? Buff, quina mandra! I que l'avi Cruise ja té una edat (gairebé, seixanta, en tenia quan va finalitzar la producció), per molt que s'entesti a demostrar que pot fer els 100 metres corrent ràpid com el que més. La qüestió és que la trobo maldestre tant a compte d'un argument poc acurat, tecnològicament parlant, com pel que fa a uns comportaments dels personatges un tant absurds. Potser, la segona part explicarà quelcom que faci que tot encaixi. Però no n'estic segur, de voler tornar a perdre 3 hores veient més morralla. En fi... Mentre li vagi funcionant l'invent seguirà treient xurros.

EN UN MOT: Vaga.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!