diumenge, 6 de setembre del 2020

LLARGMETRATGE: "The Revenant" (2015)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt1663202/

DURADA: 156 minuts (Crèdits: 10 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 90 (sobre 100).

MILLOR:
- L'atac ree inicial.
- La lluita amb l'ós.
- La caiguda al buit en la fugida a cavall dels ree.

PITJOR:
- L'indult dels ree al Hugh Glass, per molt que aquest alliberés la filla del cap aborigen.
- La recuperació física del Hugh Glass.

NOTES:
1. Recaptació de 533 milions de dòlars sobre un pressupost de 135 milions.
2. Adaptació parcial de la novel·la del 2002, "The Revenant: A Novel of Revenge", escrita pel Michael Punke, la qual, alhora, està basada en una sèrie d'esdeveniments de la vida del fronterer americà Hugh Glass, cap el 1823, en territori de Missouri. La font original són els aconteixements històrics narrats en el poema del 1915, "The Song of Hugh Glass", escrit pel John G. Neihardt.
3. En la 88a cerimònia dels premis de l'Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) li van ser atorgats els guardons al millor director, millor actor i millor cinematografia.
4. També li van ser atorgats els guardons al millor drama, millor director i millor actor en la 73a cerimònia dels Golden Globe Awards.
5. Entre d'altres, li van ser atorgats els premis a millor pel·lícula, millor director i millor actor en la 69a edició dels British Academy Film Awards.
6. El documental de 44 minuts "A World Unseen" (https://youtu.be/pJfTfsXFbLk) publicat el 21 de gener del 2016 a YouTube explica el procés de producció del film.
7. En octubre del 2016, un antic treballador de la 20th Century Fox va ser multat amb més d'1 milió de dòlars per pujar a la xarxa "The Revenant" i "The Peanuts Movie".
8. Un altra pel·lícula inspirada en la mateixa història és "Man in the Wilderness", del 1971, dirigida pel Richard C. Sarafian.

COMENTARI: Captivadora des de bon començament per la proposta visual, afavorida tant per uns escenaris espectaculars com per uns plans creatius força interessants, i impulsada per un seguit de circumstàncies que atrapen a compte de la seva intensitat ben interpretada. Potser, el to baixa una mica en el passatge de l'associació amb el pawnee Hikuc i el moment ridícul d'ensenyar-se les llengües. Però, en general, l'aventura absorbeix.

EN UN MOT: Crua.

Perdoneu per la meva ignorància!