dimecres, 9 de març del 2022

LLARGMETRATGE: "Against the Ice" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt13873302/

DURADA: 102 minuts (Crèdits: 3 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 61 (sobre 100).

MILLOR:
- El moment en el que l'Iver Iversen, encarnat pel Joe Cole, ha de disparar un gos per tenir amb què alimentar els altres.

PITJOR:
- Les visions que té l'Ejnar Mikkelsen de la Naja Holm, interpretats pel Nikolaj Coster-Waldau i la Heida Reed, respectivament.

NOTES:
1. Està basada en la història explicada per l'Ejnar Mikkelsen en la publicació del 1955, "Farlig Tomandsfærd".
2. Abans dels títols de crèdit, es mostren els rètols "Ejnar Mikkelsen and Naja Holm married one year later", "He dedicated his life to Greenland", "Iver Iversen never set foot in the Arctic again" i "Ejnar and Iver remained friends for life"; també, amb els primers noms, es veuen fotografies dels protagonistes, del vaixell de l'expedició, de la cabana i de la tripulació.
3. El director, en Peter Flinth, va rebre el suggeriment d'adaptar el text a format cinematogràfic de la reina danesa, la Margrethe II.

COMENTARI: M'esperava uns quadres i uns paisatges una mica més espectaculars de Grenlàndia. A part d'això, tot i reconeixent el caràcter extremadament hostil del territori, trobo que la missió esdevé bastant ximple i, donades les circumstàncies, allò que els passa als aventurers sembla més aviat ordinari. Bé, d'acord, però confesso que m'ha avorrit.

EN UN MOT: Freda.

PAÍS:           DINAMARCA, ISLÀNDIA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!