diumenge, 13 de març del 2022

SÈRIE: "Rick and Morty - Temporada 5a" (Des del 20 de juny al 5 de setembre del 2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt2861424/episodes?season=5

DURADA: 223 minuts (Crèdits: 13 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 80 (sobre 100).

MILLOR:
- La cruesa de l'espectacle, la duresa dels arguments i la banda sonora.

PITJOR:
- L'assumpte del Bruce Chutback, en el 5è episodi, "Amortycan Grickfitti".

NOTES:
1. La componen 10 episodis: "Mort Dinner Rick Andre", "Mortyplicity", "A Rickconvenient Mort", "Rickdependence Spray", "Amortycan Grickfitti", "Rick & Morty's Thanksploitation Spectacular", "Gotron Jerrysis Rickvangelion", "Rickternal Friendshine of the Spotless Mort", "Forgetting Sarick Mortshall" i "Rickmurai Jack".
2. En Justin Roiland, un dels creadors de la sèrie, dóna veu als protagonistes, el Rick Sanchez i el Morty Smith.
3. La sèrie deriva d'un curtmetratge desenvolupat pel Justin Roiland per al festival Channel 101 que parodiava la franquícia "Back to the Future"; des del 2 de desembre del 2013 s'han emès 51 capítols, en 5 temporades, dels 70 que Cartoon Network va encarregar per al seu bloc "[adult swim]".
4. Després dels títols de crèdit de cada lliurament, s'inclouen uns minuts de contingut extra; la sintonia d'entrada en el 10è episodi, "Rickmurai Jack", està interpretada en japonès per Ryan Elder & Cecilia Gault a l'estil de la música d'anime.

COMENTARI: En lloen l'originalitat però jo veig molt de manlleu o homenatge (digueu-li com vulgueu), temes que es repeteixen i plantejaments que no són gens inèdits en el gènere. Per exemple, el 2n capítol, "Mortyplicity", es fa bastant pesat per això, per la insistència en la idea proposada, fins a l'absurditat. Per altra banda, no puc negar-ho, a cops, he estat incapaç d'assimilar la substància oferta, cas de "Rickternal Friendshine of the Spotless Mort". Segurament, es mereixeria una bona repassada però els personatges no m'han seduït gaire i la relació entre ells resulta una mica repulsiva. Em sembla que ja n'he tingut prou. Potser, en un altre moment, la recupero...

EN UN MOT: Contundent.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       REGULAR.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!