dissabte, 26 de març del 2022

MUSICAL: "T'odio, amor meu - Joan Lluís Bozzo - Dagoll Dagom" (1995)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0425506/

DURADA: 126 minuts (Crèdits: 1 minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 60 (sobre 100).

MILLOR:
- La trobada entre l'escultora Sissi, l'actriu Lily i la senyora Emma, encarnades per la Mont Plans, la Montse Pérez i la Victòria Pagès, respectivament.

PITJOR:
- Les coreografies ximples que executen els actors.

NOTES:
1. Durant el comiat, els integrants de l'elenc es presenten entre ells: la Mont Plans a la Montse Pérez, aquesta a la Carme Cuesta, aleshores, el Carlos Gramaje, seguit de l'Óscar Mas, el qual dóna pas al Pep Antón Muñoz, que presenta la Victòria Pagès, continuant per la Mont Plans i acabant amb la Nina; cadascú interpreta un fragment de cançó associada a un dels seus personatges.
2. Està inspirada en escenes de relats de la Dorothy Parker i inclou cançons d'en Cole Porter ("I've got you under my skin", "I hate you, darling", "You are the top", "Miss Otis Regrets", "I'm a gigolo", "From this moment on", "Everytime we say goodbye", "Let's do it", "Night and day", "So in love", "It's bad for me", "All through the night", "Love for sale", "It's alright with me" i "Just one of those things").
3. Va estrenar-se el 10 de gener del 1995 al Teatre Victòria de Barcelona.

COMENTARI: Suposo que avui no em venia de gust presenciar gelosies, discussions i queixes perquè se m'ha fet un pèl pesat, tot plegat. Aprecio l'esforç de traducció de les peces musicals i l'adaptació de les situacions plantejades per l'escriptora. Però fan flaire de vell i caduc; em pregunto si la producció ja proferia aquesta pudor en el 1995. L'altra cosa que no m'ha entrat ha estat el suposat toc còmic; ni puta gràcia. En fi, potser, no era el moment (o l'any) per veure'l.

EN UN MOT: Planyívol.

PAÍS:           CATALUNYA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!