divendres, 4 de març del 2022

DOCUMENTAL: "Big data, Big brother" (2019)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt11809252/

DURADA: 55 minuts (Crèdits: 1 minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 67 (sobre 100).

MILLOR:
- Les demostracions pràctiques, de l'extracció de dades a partir de l'ús d'aplicacions de mòbil o de la geolocalització històrica proporcionada pel compte de Google.

PITJOR:
- El to histèric amb reaccions emocionals exagerades i contínues del presentador, en Jordi Basté i Duran.

NOTES:
1. És el 5è episodi de la 1a temporada de la sèrie de documentals anomenada "No pot ser!" produïda per TV3, la televisió pública catalana, en col·laboració amb Lavinia Audiovisual; es va emetre el 14 d'abril del 2019.
2. Està disponible al portal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a través de l'enllàç https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/no-pot-ser/big-data-big-brother/video/5836380/.

COMENTARI: Pel meu gust, un xic carrincló, però ja és això (perquè la tele és per iaies). També he de dir que jugo (si més no, m'ho penso) amb una mica d'avantatge doncs el tema no em resulta aliè del tot. Potser, per aquest motiu m'han incomodat algunes intervencions, com la de la Marta Peirano o la de l'autor periodista, l'Andrew Keen, en les que s'intueix una visió radicalment esbiaixada. Jo ho relativitzo. Oi que si hom vol conduir un cotxe ha de portar matrícula al vehicle i ningú s'escandalitza? A més, veig bastant poca-solta l'aparició de les actrius, l'Aina Clotet i l'Anna Bertran, i del personatge esperpèntic del colofó, el Marc Giró. Suposo que forma part de l'espectacle. No obstant, com la resta, sembla com barrejar pomes i plàtans.

EN UN MOT: Espantavelles.

PAÍS:           CATALUNYA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     NO APLICA.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!