diumenge, 3 de gener del 2021

LLARGMETRATGE: "O Menino e o Mundo" (2013)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt3183630/

DURADA: 80 minuts (Crèdits: 6 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 83 (sobre 100).

MILLOR:
- La relació entre el nen, el jove i el vell.
- Les seqüències de la ciutat.

PITJOR:
- Diria que, en tot cas, a les ciutats avançades/futurístiques només es dissenyarien les peces de roba, no es produirien.
- La solitud del nen, manca una parella.

NOTES:
1. El títol apareix passats 10 minuts de l'inici; internacionalment, es coneix com "Boy and the World".
2. Els diàlegs són en portuguès invers; d'igual manera, els rètols en els escenaris que es mostren són invertits i de cap per avall.
3. Cap a la meitat del 2016, va anunciar-se una col·laboració entre Folivari, Winds i Cyber Group Studios per produir la sèrie derivada "Menino and the Children of the World", composta per 52 capítols de 7 minuts cadascun.
4. Li van ser atorgats guardons en diferents festivals, entre els quals el Cristal du long métrage i el Prix du public en la 54a edició del Festival international du film d'animation d'Annecy.

COMENTARI: Per l'estil del dibuix, el començament representa tot un repte. Una vegada superats els primers minuts, la cosa va millorant exponencialment. Potser, és una percepció personal però sembla com que, a mida que avança el relat, la composició va sofisticant-se. Malgrat la simplicitat del traç, els quadres atrapen gràcies a les perspectives, les ombres, les textures, el collage... la música. Segurament, un punt descoratjadora; encara, un plaer.

EN UN MOT: Creixent.

Perdoneu per la meva ignorància!