dissabte, 2 de gener del 2021

LLARGMETRATGE: "Gorod Zero" (1988)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0095244/

DURADA: 101 minuts (Crèdits: 1 minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 57 (sobre 100).

MILLOR:
- L'escena del pastís amb forma del cap del Leonid Filatov, l'actor que interpreta el paper de l'Alexey Varakin.

PITJOR:
- La parsimònia.

NOTES:
1. El títol internacional és "Zerograd" o "Zero City".
2. Li van ser atorgats premis en diferents festivals, entre els quals el "Gold Hugo" en la 25a edició del Chicago International Film Festival.
3. Fou restaurada i està disponible en el canal de Youtube de la productora Mosfilm https://www.youtube.com/MosfilmRuOfficial de forma gratuïta.

COMENTARI: Ja compro el tema de la sàtira, l'al·legoria del jou soviètic sobre l'individu i totes les interpretacions d'anul·lació de la identitat a través de l'absurditat o de la preservació de la història a partir de gent que no actua, immòbil, que no fa res (els maniquins del museu). Fins i tot, li puc trobar certa gràcia a alguns elements, la secretària en pilotes (lascívia meva per les carns de la Yelena Arzhanik), la ciutat sense sortida (clàssica situació de relat de terror) o el nano que li prediu el futur a l'home atrapat. Però és que m'ha avorrit sobiranament, se m'ha fet eterna. Només en la reconstrucció de la mort del cuiner, encarnat per l'Eugene Zernov, he cregut que la cosa s'animava; no ha estat així. Potser, això ja formava part del pla del director, el Karen Georgievich Shakhnazarov, liquidar l'espectador pel tedi per emfatitzar el missatge del film. Doncs, m'ha acabat els quartos.

EN UN MOT: Soporífera.

Perdoneu per la meva ignorància!