diumenge, 18 de setembre del 2016

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "The Little Prince" (2015)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: http://www.imdb.com/title/tt1754656/
Nota SUBJECTIVA: 76 (sobre 100).
Revisió: Potser la tornaré a veure.
Millor: La combinació de les tècniques d'animació 3D i stop-motion per representar els dos nivells de la història. L'escena en la que la nena, a qui dóna veu en la versió anglesa la Mackenzie Foy, demana el rei que fa d'ascensorista, dotat de la parla d'en Bud Cort, que la porti al terrat "quan les condicions siguin favorables". La pissarra del "pla de vida". El moment en el que el Senyor Prince perd la darrera escombra i comença a somicar.
Pitjor: La sensació d'austeritat en l'animació 3D, una mica parca o exigua; si més no, aquesta és la percepció.
Curiositat: Basada en la novel·la "Le Petit Prince", escrita per l'Antoine Marie Jean-Baptiste Roger de Saint-Exupéry i publicada el 1943. Li va ser atorgat el César al Meilleur Film d'Animation de l'Académie des Arts et Techniques du Cinéma en l'edició del 2016. L'escola on la nena ha d'anar a estudiar es diu Werth, en referència a la dedicatòria del llibre "To Léon Werth, when he was a little boy". El director, en Mark Osborne, va decidir fer protagonista del film una nena després de conèixer un informe del Geena Davis Institute on Gender in Media sobre el desequilibri de gènere en els mitjans. 

Comentari:
Admeto que desconeixia l'obra de l'Antoine de Saint-Exupéry que inspira aquest llargmetratge més enllà del títol celebèrrim, de manera que no partia amb cap idea preconcebuda o expectativa. I de la part que toca el clàssic no tinc res a dir; argument excel·lent per a un conte magnífic. El que m'ha grinyolat una mica ha estat el pedaç "Peter Pan" del desenllaç. Malgrat això, i gràcies, sobretot, a uns personatges entranyables, la proposta m'ha captivat.

Perdoneu per la meva ignorància!