dissabte, 10 de setembre del 2016

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "What We Do in the Shadows" (2014)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: http://www.imdb.com/title/tt3416742/
Nota SUBJECTIVA: 69 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: El moment en el que en Jonny Brugh, fent d'en Deacon, surt de la motxilla del Nick, interpretat pel Cori Gonzalez-Macuer, quan l'estan perseguint. El "Punch Hi!" del Taika Waititi, encarnant el Viago, mentre practica karate amb l'Stu Rutherford. Les encarades entre vampirs i licàntrops.
Pitjor: Les piruetes voladores.
Curiositat: Basada en un curtmetratge homònim del 2006 dels mateixos directors, en Jemaine Clement i el Taika Waititi. Li va ser atorgat el Gran Premi del Públic a Sitges en l'edició del 2014 del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Al final dels crèdits, el Deacon, el personatge a qui dona vida el Jonathan Brugh, ordena l'espectador mitjançant hipnosi que s'oblidi de la pel·lícula. Van enregistrar-se més de 120 hores d'acció, la majoria de les quals d'improvisacions dels protagonistes principals.

Comentari:
Paròdia convincent gràcies a una premissa casolana esbojarrada i la feina concisa de l'elenc, liderat, sobretot, pel Taika Waititi i l'aura còmica del seu paper, el Viago. Divertida, amb quadres hilarants, com aquell en el que la víctima comença a sagnar a raig després de la mossegada del vampir i aquest beu a galet.

Perdoneu per la meva ignorància!