dijous, 26 de maig del 2016

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Star Wars: Episode IV - A New Hope" (1977)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: http://www.imdb.com/title/tt0076759/
Nota SUBJECTIVA: 75 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure més, si ho puc evitar.
Millor: L'argument. L'habilitat de l'R2D2 per connectar-se als sistemes de les naus. El sistema de canons de defensa del Falcó Mil·lenari. L'espasa làser.
Pitjor: El retrobament entre el Darth Vader i l'Obi-Wan Kenobi, interpretat per l'Alec Guinness, i, especialment, la resolució de l'encontre. La fragilitat de l'Estel de la Mort.
Curiositat: L'Steven Spielberg rep el 2.5% dels guanys d'aquesta pel·lícula a canvi del mateix percentatge dels de "Close Encounters of the Third Kind" (1977) arran d'una aposta entre ell i en George Lucas. El vestit del Darth Vader està inspirat en roba dels guerrers beduïns. La paraula "Jedi" es deriva del japonès "Jidai Geki", terme utilitzat per anomenar les sèries de televisió ambientades en temps de samurais.

Comentari:
Un clàssic i icona popular al que cal professar, si més no, consideració pel que va representar fa quaranta anys i per ser la primera peça de l'univers de l'exitosa saga. Vist en perspectiva, hi ha detalls que semblen bastant ridículs, com ara els uniformes tan característics dels soldats Stormtroopers. D'altra banda, s'aprecia gran cura en molts altres aspectes. Tot i així, ara, ni fred ni calor.

Perdoneu per la meva ignorància!