dijous, 26 de maig del 2016

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back" (1980)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: http://www.imdb.com/title/tt0080684/
Nota SUBJECTIVA: 90 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure més, si ho puc evitar.
Millor: Els vehicles imperials AT-AT Walker (All Terrain Armored Transport). L'encapsulació del Han Solo. L'escena en la que el Luke fa equilibris amb el Yoda al capdamunt pel seu entrenament, es desconcentra i tots cauen. 
Pitjor: Les entremaliadures del Yoda quan es troba per primer cop amb el Luke. La gesticulació patètica del Darth Vader just després de tallar-li la ma al Luke.
Curiositat: La tècnica que fa servir en Han Solo per tal de mantenir calent el Luke quan han de resguardar-se de la neu està inspirada en la llegenda d'un caçador natiu americà anomenat Hugo Glass, que obre en canal un ós que ha mort per ficar-se dins i aixoplugar-se d'una tempesta. 

Comentari:
Costa considerar-la com a episodi aïllat; més, coneixent l'argument de tota la sèrie, cosa que neutralitza el gran cop d'efecte que representa la relació entre el Darth Vader i en Luke Skywalker. No obstant, diria que aprofita magníficament la inèrcia del primer lliurament sumant-li aventura i joc entre els personatges. També consolida la història i els papers dels protagonistes alhora que pren embranzida per continuar amb el darrer capítol de la trilogia inicial. És a dir, la seqüela perfecta.

Perdoneu per la meva ignorància!