dilluns, 23 de maig del 2016

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "La isla mínima" (2014)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

Fitxa: http://www.imdb.com/title/tt3253930/
Nota SUBJECTIVA: 65 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: La fotografia. El detall de quan el Javier Gutiérrez, fent de l'investigador Juan Robles, punxa rudimentàriament la línia telefònica de la casa de la Marina, interpretada per l'Ana Tomeno.
Pitjor: L'interrogatori coercitiu poc convincent en el que el Rodrigo, pare de les víctimes encarnat per l'Antonio de la Torre, confessa al policia el seu conflicte amb els traficants de droga.  En general, la imatge tova de l'agent Juan Robles.
Curiositat: Va ser guardonada amb deu premis Goya, inclosos els de millor pel·lícula, director i guió original.

Comentari:
Prou equilibrada. Imagino que un dels atractius que volien oferir els guionistes a l'obra era el contrast de tarannàs dels companys policies dins un context confús com el de la transició espanyola. Crec, però, que el detall polític no aporta res a la història, tret d'algunes referències molt superficials a un canvi d'estil encara dubtós. Per altra banda, no he pogut evitar enrecordar-me del funest i, malauradament, cèlebre Cas d'Alcàsser de finals de l'any 1992, arran de l'assassinat de tres adolescents veïnes d'aquella localitat valenciana a mans, segons apuntaren les investigacions, de dos delinqüents comuns. Trist.

Perdoneu per la meva ignorància!