dimecres, 30 d’agost del 2023

SÈRIE: "Equinox - Temporada 1a" (30 de desembre de 2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10973800/episodes?season=1

DURADA: 267 minuts (Crèdits: 11 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 52 (sobre 100).

MILLOR:
- L'escenari on es fa el ritual, als boscos de les rodalies de Roskilde.

PITJOR:
- El fraccionament excessiu dels flashbacks; la investigació no avança.

NOTES:
1. Els títols dels capítols són "Det kommer til at ske igen", "Pigen er væk", "Hvad er det du ser, når du sover?", "Alt på plads, plads til alt""Jeg hører stemmer" i "Blodet flyder i årerne".
2. Es basa en el podcast del 2017, "Equinox 1985", creat per la Tea Lindeburg, la qual participa, també, en la sèrie com a co-guionista.
3. Diu, la Tea Lindeburg, que va construir el relat a partir del record de l'admiració que li provocava, quan era nena, una veïna més gran que ella anomenada Ida.

COMENTARI: O no sabien què o no sabien com. El que em sembla evident és que, si en sabien, no va quedar palès en el producte acabat. Perquè m'he avorrit molt durant el desenvolupament de la història; i, la resolució, una aixecada de camisa en tota regla. Això, sí. Les germanes, l'Astrid, interpretada per la Danica Curcic i la Viola Martinsen, i l'Ida, encarnada per la Karoline Hamm, molt fastigosetes, elles. Com més hi penso més absurd ho trobo, tot plegat. Els adolescents desapareixen però el conductor, el Torben, el paper a càrrec del Peder Holm Johansen, entra en coma? El dimoni https://ca.wikipedia.org/wiki/Cernunnos, el personatge de l'Alexandre Willaume, es retira a descansar al camp? Buf! No sé. Crec que el contingut justeja i la forma fa pena. M'ha abordat la sensació que tenien clares algunes escenes mes no tant clar com lligar-les. En fi, que m'ha costat força empassar-me-la. Vaja, un suplici!

EN UN MOT: Garbuix.

PAÍS:           DINAMARCA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!