dimarts, 22 d’agost del 2023

SÈRIE: "Pantheon - Temporada 1a" (Des de l'1 de setembre fins el 13 d'octubre de 2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt11680642/episodes?season=1

DURADA: 332 minuts i mig (Crèdits: 8 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 72 (sobre 100).

MILLOR:
- La farsa que duen a terme el Cary i la Renee, a qui posen veu l'Aaron Eckhart i la Taylor Schilling, respectivament, per enganyar el Caspian, encarnat pel Paul Dano; la devoció d'en Cody, el paper de l'Scoot McNairy, envers la seva dona, la Laurie, el personatge interpretat per la Heather Lind; l'amistat de la Justine, en boca de la Maude Apatow.

PITJOR:
- Alguns dels fragments del doblatge i de l'animació grinyolen força per la seva qualitat qüestionable, barroera.

NOTES:
1. Aquesta primera remesa es va elaborar durant 2 anys, en remot; la cadena, l'AMC+ https://en.wikipedia.org/wiki/AMC%2B, va eliminar el títol de la seva graella, malgrat comptar amb una segona temporada ja produïda, al·legant motius financers.
2. S'inspira en els relats del Ken Liu, "The Gods Will Not Be Chained", "The Gods Will Not Be Slain", "The Gods Have Not Died In Vain", "Staying Behind" i "Altogether Elsewhere, Vast Herds of Reindeer", publicats en 2020 dins el recull, "The Hidden Girl and Other Stories".
3. Els episodis s'anomenen "Pantheon", "Cycles", "Reign of Winter", "The Gods Will Not Be Chained", "Zero Daze", "You Must Be Caspian", "We Are You" i "The Gods Will Not Be Slain".
4. Abans dels crèdits del segon capítol, es mostra la dedicatòria "In Memory of William Hurt".

COMENTARI: M'ha atrapat perquè m'agrada el tema però, en general, he de considerar-la bastant castanyeta, artísticament i argumental. És a dir, l'estètica, els dibuixos, la trobo d'allò més vulgar, de cost molt baix. Només salvaria el vessant visual més tecnològic, els gràfics o esquemes de les simulacions digitals; la resta, a les escombraries. I, pel que fa a la història, diria que no es caracteritza pas per la seva raresa. Em sembla l'enèsim retorn al plantejament de l'essència de l'existència i de l'ànima humana dins d'un mitjà electrònic, la vida, la mort, el dol. Això, sí, tenyit per aquesta mena de retrat del visionari major dels nostres temps (consti la befa, n'estic tip!), l'Steve Jobs https://ca.wikipedia.org/wiki/Steve_Jobs, barrejat amb una estratègia diabòlica manllevada d'aquella joia del 1978, "The Boys from Brazil" https://ca.wikipedia.org/wiki/Els_nens_del_Brasil, dirigida pel Franklin James Schaffner. O, bé, imagino... Més aviat, de la novel·la homònima que l'Ira Marvin Levin va publicar 2 anys abans i en la que es basa la pel·lícula que esmento. No l'he llegida, no ho sé. He esbrinat, d'una entrevista que he escoltat, que el mateix Craig Silverstein, el responsable del projecte, va aportar aquest element a la trama. El que no entenc del fil és perquè el guru, l'Stephen Holstrom, no fou sotmès al procés, independentment del desenvolupament del clon. Malgrat la decadència, hauria guanyat temps per investigar, oi? En fi... Resum, m'ha entretingut. Què més vull? Un atac de nostàlgia amb "Fall on Me" https://en.wikipedia.org/wiki/Fall_on_Me_(R.E.M._song) o "Don't Dream It's Over" https://en.wikipedia.org/wiki/Don%27t_Dream_It%27s_Over...

EN UN MOT: Reiteració.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        REGULAR.
DENSITAT:       REGULAR.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!